Bucatarim

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Hei, dragile mele azi vreau sa vorbim despre gatit 🙂
Am descoperit aceasta pasiunea acum vreo 3-4 ani, chiar am lucrat intr-un restaurant din Bucuresti, ca ajutor de bucatar.
Imi place la nebunie sa stau in bucatarie, imi place sa gatesc, sa fac prajituri, sa incerc tot felul de retete noi si sa le reinventez pe cele deja stiute.
Nu as fi crezut vreodata ca voi ajunge sa imi placa aceasta arta :).
De cand cu steluta numarul 2 (Aici) am cautat sa evit mancare cu multe grasimi, am renuntat la minunatele prajeli, si am inceput sa apreciez mult mai mult mancarea sanatoasa, ba chiar sa iau micul dejun la ora lui…nu la ora 11.00 cum il luam pana acum.

O sa mai am articole de genul acesta deoarece doresc sa va impartasesc retele mele de suflet :), cine stie poate le incercati si voi.
Ei bine azi vorbim de Lipii libaneze – sau o adaptare a lor 🙂
Am renuntat la paine, am inlocuit-o cu acest produs minunat – lipia :), candva cumparam aceste lipii din magazin, dar am zis ca ar fi cazul sa imi fac eu singura acasa – acestea fiind mult mai sanatoase – si cum de faina nu duc lipsa…m-am apucat de treaba :D. m-am programat la Domnul Google – si am gasit reteta ideala 🙂

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • un cub de drojdie
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  •  o lingurita de zahar

Intr-un vas se pune apa calduta, lingurita de zahar si cubul de drojdie – si se lasa pana cand drojdia face spuma.
Intr-un castron se pune faina si praful de sare – si apoi se adauga amestescul de drojdie cu apa.Iinitial eu amestec cu lingura si abia apoi incep sa framant cu mana. Dupa ce s-a incorporat toata apa cu drojdia adaugam uleiul si framantam mana se omogenizeaza si devine un aluat care nu se mai lipeste pe maini, si in cazul in care apasati pe el revine la forma initiala.

Apoi se lasa la crescut undeva la cald – eu de obicei pun castronul pe un vas cu apa calda.
Dupa ce a crescut incep sa il impart ca la gogosi 🙂
Imi plac mai mici ca se fac mai repede.
Le intind foarte bine – pana devind subtiri – si le pun in tigaie fara ulei – ele se fac in cuptor – dar al meu nu ajunge la 250grade…deci iese din calcul aceasta varianta.
Cand se face una pe ambele parti o iau si pun alta la facut.

Mie una nu imi ies uniforme – nici macar perfect rotude..dar sunt gustoase si foarte satioase.
Eu le folosesc ca inlocuitor la paine la mesele principale – imi ajung doua pe zi – si nu mai simt nevoie de altceva.
Daca veti incerca aceasta reteta va astept parerile si cine stie daca stiti alte retete va astept cu mare drag, eu abia astept sa le incerc.
Pupici

P.S. de acum ma gasiti pe platforma WordPress : https://justpink3005.wordpress.com/

Facebook Comments

5 comentarii la „Bucatarim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *