Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

tort-sah-mat

Hei dragilor, azi m-am gandit sa va spun o reteta de prajitura foarte draga mie.

Am descoperti-o cu mult timp in urma si de atunci o tot fac, este gustoasa si foarte usor de facut.

Va voi spune ingrendientele si apoi cum se face :), nu voi pune o poza cu prajitura mea deoarece niciodata nu imi iese dreapta sau nu apuc sa fac poza.

Hai sa incepem:

Pentru blat:

– 8 oua

-14 linguri ulei

-16 linguri zahar

-16 linguri faina

– un pliculet praf de copt

si mirodenii, in functie de preferinta

2 linguri cacao.

Pentru crema

– eu am folosit 2 plicuri de crema din comert si le-am preparat exact cum scrie pe ambalaj.

Mod de preparare:

Separam albusul de galbenus intr-un castron. Peste albus adaugam trepat zaharul si batem bine pana devine o spuma lipicioasa.

Peste cele 8 galbenusuri punem putin sare si apoi le adaugam incet, incet peste albusurile batute.

Dupa ce am incorporat galbenusul adaugam uleiul, il omogenizam, apoi urmeaza faina, omogenizam compozitia adaugam praful de copt stins cu o lingura de otet si mirodeniile.

Impartim compozitia in doua parti egale – niciodata nu imi iese partea aceasta. Una ramane alba si in cea de-a doua adaugam cele doua linguri de cacao si omogenizam.

Se pune la cuport – pana trece testul scobitorii.

Cand cele doua checuri sunt gata – se lasa la racit – pentru a putea fi taiat apoi.

????????????????????????????????????

Le vom aseza ca in poza de mai sus. si le acoperim cu crema pregatita conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se lasa putin la frigider si apoi poate fi taiata.

????????????????????????????????????

Sper sa incercati reteta mea preferata si daca aveti nelamuriri nu ezitati sa imi lasati comentariu.

Pupici

Facebook Comments