Crema de zahar ars

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

images (1)

Hei, cum este sambata, am decis sa fac ceva bun, desi as face prajituri mereu, le fac de obicei in week-end :), atunci ne adunam cu totii si ne delectam cu cate ceva bun.

Voi posta reteta mea, nu este copiata de pe internet, pur si simplu am invatat-o de la mama mea, dar hai sa incepeme nu?

Ingrendiente:

1 l Lapte

2 cani zahar – eu am folosit aceeasi casa WP_20150613_008

6 oua ( in poza apare unu – am facut poza dupa ce am terminat compozitia )

o esenta de vanile

Mod de preparare:

O cana de zahar se pune intr-o oala si de pune pe aragaz pana se topeste zaharul de tot, apoi se ia oala si se roteste pana cand zaharul topit urca pe merginile oale, pana acolo unde considerati ca va ajunge litrul de lapte.

Apoi puneti oala la racit pana cand zaharul de pe marginile oalei se crapa.

WP_20150613_003WP_20150613_004

Laptele se pune la incalzit – daca este din comert nu necesita fierbere – doar il incalziti, daca este de tara il puteti fierbe si apoi racii cam pana la 50-60grade – sa nu se branzeaca oul cand il puneti.

WP_20150613_005

Bateti cele 6 oulele  si le adaugati peste laptele cald, adaugati si cea de-a doua cana de zahar  si esenta de vanilie.

Ca in poza alaturata, apoi turnati compozitia pese zaharul ars

WP_20150613_006

Ultimul pas si cel mai simplu: puneti oala cu compozitia de ou si lapte intr-o alta cratita putin mai mare si apoi adaugati apa ( in cratita mare – specific asta pentru a nu va incurca )

WP_20150613_007

Le baga la cuptor pana trece testul scobitorii – nu stiu exact cat ca timp.

Sper sa va fie de folos reteta mea, eu una o folosesc de foarte multa vreme si mereu iese perfect.

P.S. Cana poate fi mai mare – in functie de cat de dulce o doriti.Apropo maine o noua reteta, si de luni retete de salate un pic mai altfel – pentru a nu rata retetele mele va invit sa va abonati.

Va urez pofta buna!

Facebook Comments

8 comentarii la „Crema de zahar ars

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *