Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Am auzit de multe ori expresia un „copil iți închide viitorul” sau „îți pune limite”  despre asta vreau sa vorbesc azi, despre ce schimbări s-au produs în viata mea de când a apărut Maya.

Hai sa vedem aspectele bune și rele ale faptului ca am un copil, ei bine m-am schimbat, înainte de ea eram egoista, contam doar eu și atât, acum contează ca ei sa ii fie bine.

S-au schimbat câteva lucruri, unele în bine altele în rău, dar sunt schimbări care merita acceptate. Pentru început am învățat ca somnul este limitat, cel putin în cazul meu, Maya se trezește la ora 7.30 zilnic, am înțeles cât de important e sa nu las pe jos orice nimic, pitica bagă tot ce prinde în guriță ei mititica. Ca tot vorbeam de somn…ei bine dacă înainte ma supăram pe cel ce îndrăznea să mă trezească cu ea fiecare dimineață începe diferit…azi aplaudam, maine ma trage de nas, poimâine se urca pe mine, zilnic o surpriza diferita.

Acum dușurile se fac la foc automat, nu mai am timp de lalaieli în cada, dar mereu e distractiv sa o vad cum se bălăcește când vine ora ei de băiță. Un alt lucru care sa schimbat este faptul ca nu îmi vad viata fără ea, dacă plec de acasă cu treaba vin într-o viteza înapoi doar sa fiu cu ea, sau dacă pleacă soțul cu ea la plimbare mi se pare ca trece o eternitate pana ii vad fețișoara ei mica iar.

Nu vreau sa par o nebuna, am și viata personala, ies la plimbare cu fetele, îmi fac unghiile ca înainte, am grija în permanenta de cum arat, muncesc de acasă fără probleme, gătesc, spăl și alte lucruri, dar timpul petrecut cu ea mi se pare cel mai prețios, descoperim lumea împreuna si prin ochii ei vad viata altfel.

Dupa părerea mea un copil nu iți închide viitorul, dar aici vorbesc în momentul când acesta vine la timpului lui, nu pot spune asta despre un copil făcut din neatenție la o vârstă fragedă, sau doar pentru a tine nu știu ce băiat langa tine…din păcate se poarta tot mai des acest lucru când un copil da naștere unui copil.

Maya a venit pe lume când eu aveam 26 de ani, pot spune sincer ca a venit în momentul perfect, viata mea era așezată din toate punctele de vedere, aveam o facultate terminata, un loc de munca stabil, un soț care ma iubește și o familie care ma sprijină, era fix momentul perfect pentru a întregii familia mea.

Ca sa închei acest subiect, vreau sa va spun ca un copil este o minune pentru orice femeie, el nu iți închide viitorul, ba din contra ți-l face mai frumos și da un alt sens vieții.

Viitoare mămici nu va speriați, veți  fi niște mămici perfecte pentru piticii voștri, și cele ce va gândiți sa faceți în viitor un copil așteptați momentul potrivit, veți simți când este acesta.

Aceasta este părerea mea, nu vreau sa supăr pe nimeni.

Orice parere conteaza pentru mine de aceea voi face tot posibilul sa raspund la toate comentariile.

Facebook Comments