Ce trebuie sa stii inainte de a oferi un trandafir?

Florile nu reprezinta doar modalitatea prin care o incapere este infrumusetata atat din punct de vedere estetic cat si olfactiv ci este si una dintre cele mai bune metode de transmitere a mesajelor de dragoste. Pentru ca acest lucru sa poata fi realizat este nevoie ca atat cel care ofera buchete de trandafiri cat si persoana care le primeste sa cunoasca semnificatia acestui gest. Avand in vedere acest lucru in continuarea acestui articol voi prezenta cele mai importante lucruri ce trebuie stiute despre aceasta minunata floare pentru ca buchetul de trandafiri oferit sa nu fie interpretat gresit.

Numarul firelor din buchetul de trandafiri reprezinta un prim criteriu ce trebuie avut in vedere in momentul in care faci un astfel de gest pentru ca numarul acestora are o anumita semnificatie. Dintre acestea, cele mai importante semnificatii sunt urmatoarele:

  • Admiterea faptului ca ai gresit si cererea scuzelor nu se realizeaza prin oferirea unui singur trandafir asa cum multi dintre noi stiu si fac atunci cand gresesc ci prin oferirea unui buchet de trandafiri ce trebuie sa contina 35 de fire de trandafir. In cazul in care te gandesti ca achizitionarea unui astfel de buchet de trandafiri te va costa ceva bani, ai dreptate insa costurile financiare nu mai conteaza atunci cand vrei sa repari o greseala, nu-i asa?
  • Atunci cand vrei sa lasi trandafirii sa transmita faptul ca iubesti o persoana atunci numarul acestora trebuie sa fie 5 deoarece acesta este numarul de trandafiri ce trebuie sa se regaseasca intr-un buchet de trandafiri cu mesajul „te iubesc”.
  • Chiar daca despre numarul 13 se spune ca aduce ghinion lucrurile se schimba radical atunci cand vine vorba despre oferirea unui buchet de trandafiri cu 13 fire pentru ca acesta simbolizeaza perfectiunea.

Nu doar prin numarul de fire de trandafiri din cadrul buchetului de trandafiri pot fi transmise anumite mesaje ci si prin starea in care acestia se afla. Astfel prin oferirea unui buchet de trandafiri aflati in stadiul de boboc se transmite speranta, inocenta si dorinta de a merge mai departe. Sentimenteul de speranta mai poate fi transmis si prin oferirea unui trandafir cu multe frunze. Iubirea este transmisa prin daruirea trandafirilor infloriti.

Avand in vedere aceste aspecte recomand ca inainte de a achizitiona un buchet de trandafiri sa te gandesti foarte bine daca mesajul pe care vrei sa il transmiti este in concordanta cu mesajul pe care il transmite buchetul de trandafiri achizitionat.

 

Un comentariu la „Ce trebuie sa stii inainte de a oferi un trandafir?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *