Ii traditionale pentru Paște – cum le purtăm și cu ce le accesorizăm?

Sărbătorile pascale sunt prilej de bucurie grație adunării tuturor membrilor familiei și apropiaților, fiecare familie pregătindu-se așa cum se cuvine. Vestimentația are și ea o simbolistică aparte, iar anul acesta puteți îmbrăca cu toții ii tradiționale pentru a fi prezenți la slujba religioasă sau pentru mesele festive organizate cu ocazia Paștelui.

Sărbătorile pascale și ii traditionale – o asociere care armonizează zilele liniștite petrecute alături de cei dragi

În aceste zile libere de Paște ai ocazia să porți ii traditionale, care să-ți scoată în evidența feminitatea, dragostea pentru portul românesc străvechi și să conferi ținutei tale un aer fresh, tineresc, în concordanță cu vremea frumoasă de afară.

Iată câteva motive în plus pentru a purta ii traditionale anul acesta:

– Poți alege un model de ie cu mânecă scurtă sau lungă doar pentru tine sau pentru toți membri familiei tale: fotografiile de anul acesta vor fi deosebite și pline de culoare;

– Investiția într-o ie tradițională îți asigură purtarea acestui element feminin timp îndelungat.

Chiar dacă nu datează de sute de ani, există ii traditionale confecționate în ateliere care

lucrează minuțios toate detaliile în zilele noastre;

– Vei avea ocazia să reintegrezi acest minunat articol vestimentar, care nu se demodează, în

diferite stiluri clasice sau moderne;

– Vei simți că ești mai aproape de tradiția românească, iar sărbătorile vor căpăta o

dimensiune nouă;

– Iile tradiționale transmit apartenența la cultura națională, puritate și simplitate, care se

îmbină perfect cu cadrul acestei sărbători;

 

Alcătuirea unei vestimentații unice pentru zilele de Paște – ii traditionale accesorizate corect

Ai hotărât ca anul acesta să porți o ie, însă nu te descurci atât de bine la accesorizare, astfel încât să aduci acest element cât mai aproape de stilul tău vestimentar. Îți oferim câteva recomandări și sfaturi practice, care te vor ajuta în crearea propriei creații:

–        Stilul casual: indiferent de situație, preferi să porți haine, accesorii și încălțăminte joasă, pentru a putea sărbători așa cum se cuvine alături de cei dragi. Nu înseamnă că aspectul general nu va fi unul feminin: anul acesta se poartă din nou balerinii, în diferite modele atipice, care îți vor completa perfect outfit-ul creat cu ajutorul unei ii, o pereche de jeans slim fit sau skinny și o coafură lejeră, dar atent finisată;

–        Stilul elegant: ești adepta stilului romantic, feminin și elegant, iar acest lucru este ușor de intuit de către toți apropiații tăi. În acest caz, poți compune o ținută romantică, prin adăugarea unei fuste în croiul preferat și care îți pune în valoare silueta și o pereche de pantofi cu toc cui sau chiar o pereche de sandale cu platformă. Pentru flexibilitatea mișcării, poți alege o pereche de sandale cu toc bloc sau talpă joasă, în loc de încălțămintea înaltă.

Vei rămâne uimită când vei constata ca aceste ii tradiționale funcționează perfect cu modele felurile de fuste și pantaloni: fuste din piele, fustă conică, fustă în pliuri, fustă din tulle, pantaloni cu talie înaltă (scurți sau lungi), blugi modelul “boyfriend jeans”, pantaloni evazați. Mixează diferite elemente cu ia achiziționată și alege combinația care te reprezintă în totalitate.

De unde achiziționăm ii traditionale autentice?

Pentru a fi sigură de achiziționarea unui produs autentic românesc – atât ca loc de proveniență, cât și ca materiale utilizate, optează pentru unul dintre modelele lucrate cu suflet în cadrul atelierului din Breaza, județul Prahova, coordonat cu talent de către Anda Mănescu. Toate bluzele sunt create după broderiile “culese” de la bunicuțele din zona Prahovei și redate pe pânza specială în cele mai frumoase culori și simboluri.

Pe lângă gama de ii traditionale pentru femei, atelierul din Breaza utilizează 100% materiale naturale și cusătură manuală pentru recrearea simbolisticii fiecărei piese vestimentare, de la ii, bluze cu broderie manuală, rochii, până la cămăși bărbătești, ii copil, fote și alte accesorii.

Ce este important de evidențiat  este faptul că fiecare ie traditionala este de fapt o bijuterie cusută cu pasiune, fiind totodată o alegere inspirată, indiferent de evenimentul pentru care alegi s-o îmbraci.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *