Aspecte de avut in vedere atunci cand vrei sa deschizi un atelier de croitorie

Deschiderea unei mici afaceri de croitorie se considera a avea foarte mare succes pe piata actuala. Nevoile persoanelor de a aduce modificari asupra hainelor, precum si a comanda anumite modele de articole vestimentare comandate exact dupa marimea si preferintele lor sunt tot mai mari, motiv pentru care sunt asigurate.

Daca ai o pasiune pentru acest domeniu si visezi sa detii un atelier de croitorie pe care sa il tot extinzi, iata care sunt principalii pasi pentru a putea lansa o astfel de afacere!

Tipul de produse

Este foarte importat sa te decizi ce tip de produse doresti sa abordezi, pe care sa le realizezi, respectiv sa le vinzi. Pot exista anumite ateliere destinate confectiilor pentru femei, pentru barbati sau doar pentru copii. Echipamentele de munca, precum salopetele, costumele sau alte diverse articole in acest sens pot reprezenta, totodata, unicul serviciu pe care il ofera un astfel de atelier. De asemenea, se poate stabili sa existe o cerere constanta de confenctii ce nu au ca obiect articolele vestimentare, ci diverse materiale textile, precum perdele, lenjerii de pat, huse pentru masina si multe altele.

Echipamentele

Aparatura este fundamentala, ea fiind cea care asigura intreaga functionalitate a unei astfel de afaceri. La inceput nu este recomandat sa alegi cea mai profesionala masina cusut care sa te depaseasca in ceea ce priveste tehnica utilizarii. Conteaza foarte mult, totusi sa te orientezi catre sisteme mai avansate care sa garanteze incredere oricarui client, insa care sa prezinte un anumit set de functii care iti este necesar pentru serviciile care le pui la dispozitie.

Pentru inceput, principalele dotari ar trebui sa presupuna o masina de cusut, masina de calcat si o masa de calcat, materiale, ace, creta, centimentre, cuttere si foarfece.

Spatiul

Desi nu este necesar un spatiu foarte extins pentru ca la inceput nu putem vorbi de un atelier de productie in serie, exista anumite conditii obligatorii in ceea ce il priveste.  Un spatiu anume trebuie sa fie dedicat in totalitate productiei propriu-zise, altul trebuie sa asigure depozitarea materialelor si a tuturor celor necesare, iar in anumite cazuri, mai este necesara si o suprafata de prezentare si vanzare. In mod cert, atelierul trebuie sa fie racordat la reteaua de curent electric si la sistemul de alimentare cu apa si canalizare.

Personalul

In prima faza, nu se poate discuta despre un numar mare de angajati. Cel mai recomandat este ca personalul sa fie format din una, doua, maximum trei persoane competente, preferabil chiar calificate in acest domeniu si care sa asigure o anumita eficienta. Sunt multe aspecte importante pe care ar trebui sa le aiba o persoana care activeaza aici, precum indemanare, creativitate, cunostinte macar generale despre caracteristicile si utilizarea tesaturilor.

 

 

Se poate extinde aceasta problema destul de mult daca luam in considerare si alte criterii de natura juridica ce tin de functionarea unei astfel de afaceri. Esential este insa ca aceste aspecte sa fie materializate ca atare pentru a asigura un nivel ridicat de eficienta si calitate a rezultatelor in scopul dezvoltarii si consolidarii unui nume pe piata de profil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *