Protectia muncii

Daca ar sta sa calculez cata vechime am in campul muncii, cred ca as depasi cu usurinta zece ani, pentru ca sincer asa este. Nu pun la socoteala perioada pe care am lucrat-o in timpul vacantelor de vara, doar anii lucrati de cand am implinit varsta legala de munca.

Totusi vreau sa iti spun, ca desi am lucrat zece ani si ceva, atunci cand a venit vorba de protectia muncii…ei bine totul a lasat de dorit. Nu ma refer ca nu se semnau acele fise, ci pur si simplu, nici un angajator nu mi-a facut acel instructaj corect si complet.

Cat conteaza un instructaj complet in protectia muncii?

Firma la care lucrez in prezent este foarte diferita de tot ce am facut pana in prezent, in primul rand pentru ca inainte de a incepe munca, patru ore mi-a fost facut acel instructaj. Mi-au fost aduse la cunostita lucruri pe care cred eu ca ar trebui sa le stim toti.

Curiozitatea m-a facut sa caut pe internet consultanta protectia muncii, pentru ca intr-un fel sau altul stiam ca nu este ok ceea ce fac fosti angajatori. Totusi recunosc ca este si vina noastra, a angajatilor, pentru ca acceptam astfel de situatii, si mai ales ca semnam orbeste tot ce ni se da.

Vreau sa iti spun ca in urma cautarilor mele am descoperit ca exista o companie care ofera consultanta protectia muncii, si recunosc fiecare persoana care angajeaza o alta persoana ar trebuie sa stie de existanta acestei companii. Nu spune nimeni ca trebuie sa ai cunostinte solide in domeniu, dar pentru a fi in regula din punct de vedere legal, ar trebui sa apelezi la specialisti, doar asa vei stii sigur ca nu vei avea probleme in domeniul asta pe viitor.

Recunosc ca desi nu sunt o persoana care isi baga nasul unde nu-i fierbe oala, si evit cat pot de mult sa ma accidentez ( atat acasa cat si la locul de munca) pe viitor voi fi mult mai atenta la acest aspect. Nu cred ca este ok ca o companie sa ne puna sa semnam fisele de protectia muncii, fara ca macar sa faca un instructaj corespunzator. Nu spun sa ne tina opt ore instructajul, ci sa ne spuna lucrurile esentiale, lucruri care ne pot salva viata in caz de ceva. Pentru ca doar cu un instructaj facut corespunzator vor fi evitate accidentele si noi ca si angajati vom stii ce avem de facut in caz de ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *