Diana cu vanilie – Diana Sorescu – recenzie

Diana cu vanilie, este o carte recomanda de o colega de birou. Nu am auzit pana acum de ea, dar…recunosc ca m-a intrigat titlul. Nu am stat pe ganduri si am imprumutat-o de la ea. Trebuie sa iti spun, ca daca m-as fi uitat pe internet dupa Diana Sorescu, sau Diana cu vanilie, as fi gasit blogul acesteai.

Din pacate nu mai este printre noi, si aceasta carte este scris in memoria ei. Intr-un fel scrisa, pentru ca in ea, vei gasi diferite postari ale acestia. Postari ce le vei gasi in prezent pe internet. Foi virtuale, scrise intr-un mod diferit, fata ce vei gasesti in cartile clasice.

Cred ca daca m-ar intreba cineva, ce mi-a placut la carte, ti-as spune fix asta: modul in care scrie. Liber, cu expresii usoare si deloc pompos. Nu iti lasa impresia ca este o bloggerita care castiga din blog, ci pur si simplu, este o domnisoara, care isi pune gandurile pe o foaie virtuala.

Pe Instagram ti-am arata un citat ce mi-a placut. Cartea in sine, cat si scrierile ei de pe blog, si cred ca este pacat ca plecat de printre noi asa devreme. Tot pe internet, vei afla alte informatii despre ce sa intamplat cu ea.

Trebuie totusi sa te avertizez ca aceasta carte, nu este o carte clasica, tocmai din prisma faptului, ca in ea vei gasi postari/publicari cep e poti gasi si la ea pe blog. Postari nu tocmai filozofice ci amuzate, care te fac sa zambesti, atunci cand le citesti. Genul de postari pe care cineva le scrie cand vrea sa isi descarce sufletul, cand ceva o deranjeaza.

Diana cu vanilie, este o carte destul de interesanta, repet, daca te atrag astfel de publicari. Eu una am citit candva Tipul din filme nu exista ( toate trei volumele ) de Bogdan Stoica, care m-a fascinate, prin felul de a scrie. Asa s-a intamplat si cu aceasta carte, in primul rand m-a trimis pe blogul ei, un blog in blogspot, care este acolo, pentru toti ce doresc sa citeasca cateva ganduri de ale Dianei.

Vei auzi multe persoane, ca aceasta nu este o carte, sau nu ar trebuie sa fie o carte. Intr-un fel au dreptate, dar daca te grandesti, ca este o publicate in memoria Dianei Sorescu, cred ca putem trece cu vederea cateva lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *