Un animal de companie, are nevoie de atentie

Nu stiu daca stii, dar faptul ca am catel de cand ma stiu, incep sa cred ca stiu cateva lucruri in aceasta privinta. Nu exagerez cand spun ca am catel de cand ma stiu. Imi aduc aminte, ca in copilarie, catelul meu imi tragea perna si pijamalele jos. Apoi am avut un canis, tot la bloc.

Imi aduc aminte ca-l chema Billy, era de talie medie si era tare nazdravan. Cand m-am mutat la curte am trecut la caini de talie mare. Desi il aveam pe Billy, am luat-o si pe Lisa, o fetita Rottweiler. O minunatie de catel, pe care am indragit-o. Apoi a venit Dingo, tot un pui de Rottweiler si in prezent il am pe Athos, tot un catel de talie mare.

Acesta este avantajul locuitului la curte, ca iti poti permite catei, multi, de talie mare, medie sau mica. Dar toti au in comun, un sigur lucru, mai exact mancarea. Fiecare catel trebuie sa fie respectat, fiecare catel trebuie trata cu dragoste, de aceea eu mereu am ales cea mai buna mancare pentru caini. Initial nu eram de aceasta parere, nu credeam ca mancarea de caini este intr-un fel speciala. Dar dupa ce ma stat de vorba cu un medic veterinar, mi-a spus ca este importanta.

In primul rand pentru ca contine, multe lucruri, ca poate sa ii ajute din toate punctele de vedere, si ca in compozitia lor gasim si proprietati beneficie animalului. Mi-a spus sa caut mancare caini superpremium. Mi-a spus ca aceasta este printre cele mai bune.

Mi-a mai spus si ca mereu trebuie sa tinem cont de tipul de mancare pe care-l cumparam. Ca este la fel ca la oameni, cum tu nu mananci mancare de bebelusi, nici catelului  tau, sau mai bine spus animalului tau de companie, nu ii poti da mancare de junior, daca el deja este adult.

Totusi, iti pot spune, ca inainte de toate, trebuie sa te consulti cu medicul veterinar al animalului tau, pentru ca el stiind istoricul acestuia, va stii exact ce tip de mancare i se potriveste.  De cand am aflat aceste aspect ( cele mai sus mentionate ) trebuie sa iti spun ca, tin cont de ele. Mereu aleg mancare de caini superpremium, pentru catel adult, fiind sigura ca Athos imi multumeste de fiecare data cand aceasta isi primeste hrana.

Tin totusi sa specific, ca desi, consider ca un catel, pisica, iepure, sau orice animal de companie as avea, il consider parte din familie, prefer sa-l tratez ca pe un animal. Nu sunt de accord cu incaltarea sau imbracarea unui animal. Nici nu mi se pare ok sa-i dai seminte, inghetata….sau te miri ce, doar pentru ca tie iti place.

In concluzie, respecta animalul tau de companie, si alege mancare de calitate pentru el, si vei observa aceasta diferenta, atata in comportamentul lui cat si la aspectul lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *