Diferente

descărcare

 

Hei, ce faceți? Presupun ca știți deja ca sunt mămică, dacă sunteți noi pe aici, va spun acum, sunt mămică de fetita. Maya are 9 luni, și mereu descoperim ceva nou.

Azi ma macină o întrebare: de ce fac părintii diferențe intre copii?

Eu sunt una din persoanele care a avut parte din plin de aceasta diferență, am o sora mai mare, și unul dintre părinti nu sa sfiit în a face diferențe intre noi doua, deși dacă i-as fi spus ceva mi-ar fi răspuns ca mi se pare mie.

Deși știu ca și el a trăit cu diferențe făcute la fel de unul din părinti, dar acum sincer…dacă tu trăiești o viata asa, nu ar trebuii sa încerci sa nu faci același lucru copiilor tai?

Aici intervine problema mea, dacă mai fac un copil oare voi face diferență și eu intre ei? Pentru mine a fost dificil sa cresc asa, am indurat multe lucruri, și am auzit suficiente cât sa îmi fie teama sa nu același lucru.

 Recunosc ca aceste diferente au inceput sa nu ma mai deranjeze de cand l-am intalnit pe sotul meu, si acum de cand cu Maya sunt oarecum imuna la ele, dar totusi imi este frica sa nu procedez la fel pe viitor.

Voi ati patit vreodata asa ceva? Care credeti ca sunt motivele pentru care parintii fac diferenta intre copii?

3 comentarii la „Diferente

  1. Si eu am 2 fete.. si mie mia fost frica de diferente.. si le-am facut inevitabil.. e greu sa nu faci diferente.. fara sa iti dai seama le faci… eu nu realizam si imi spunea lumea din jur vezi ca faci diferente intre ele eu le-am zis ca nu ca li se pare dar daca am o imagine per ansamblu au dreptate… de exemplu o cert pe cea mare ca tipa aia mica si nu intotdeauna am dreptate sa o cert… e greu.. trebuie sa fii genul ala de om.. „nesimtit”.. iesit din cale afara de calm ca sa rezisti

    1. E bine ca iti dai seama, asa poate incerci sa nu o mai faci :), e ciudat ca se simte…si doare desi poate nu iti arata :(. Eu cred ca din cauza asta mie teama sa mai fac un copil 🙁

  2. Eu cred ca diferentele astea sunt normale intr-o mare masura, pentru ca si noi la randul nostru suntem foarte diferiti iar asta creaza si afinitatile pentru unul dintre copii sau parinti. E valabil si invers, si noi ne simtim mai apropiati de unul dintre parinti, fetele sunt cu tatii iar baietii cu mamele. Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *