Prin America cu rucsacul in spate

Ziua de azi începe ca de obicei,  deja parcă sunt roboțel și fac aceleași lucruri zilnic: deschid televizorul pe programul preferat, îmi iau cana personalizată din dulap, îmi pregătesc cafeaua,  deschid laptopul și sorb tacticos din cafea în timp ce îmi verific mail-urile, totuși ceva e diferit, primesc un mail cu oferte turistice, si de aici pornesc toate schimbările.

Îmi vine în minte o idee nebuneasca și pentru prima dată îmi ascult inima și o pun în aplicare, scotocesc prin dulap după cel mai mare rucsac, îmi iau actele, îndes câteva haine în rucsac, strictul necesar, îmi iau cheile și plec.

În toată graba am uitat ce era mai important, agenda mea, dar nu mă întorc din drum mă opresc la prima librărie și îmi cumpăr una, îmi iau si câteva pixuri și scriu mare și citeț pe prima pagina a noi mele agende #jurnaldecalatorie, de aici începe vacanta mea.

Butonez telefonul și scriu work and travelastfel imi stabilesc destinația, lăsând restul oarecum in voia sortii. Pentru că vreau să savurez din plin această vacanță caut informații despre circutie cu autocarul, si o data aflate aceste detalii destul de importante, ma îndrept cu pasi repezi către locul de unde pleacă autocarul către tara tuturor posibilităților.

Destinația finală a fost America, pentru că aici fiecare călător are ceva de vazut si de invatat. Mi-am stabilit cateva locuri de vizitat pentru ca jurnalul meu de calatorie astepta nerabdator sa „traiasca” ceea ce traiam eu.

Am inceput cu Casa Alba, am aflat este resedinta oficiala a presedintelui dar si biroul acestuia, a fost construita intre anii 1792 si 1800, fiind folosita, in premiera,de presedintele John Adams, dar in urma atacului din 11 septembrie 2001, aceasta a devenit mult mai greu de vizitat, dar cu toate aceastea este un loc minunat.

Cel de-al doilea a fost Bulevarul Las Vegas, un loc al distractiei construit prin anii 1900 un gangster fara faima a decis sa ridice un oras care sa devina un paradis fiscal, guvernat de mafie, in anul 1911 Las Vegas a primit statutul oficial de oras. Bulevardul Las Vegas cunoscut şi sub numele de Las Vegas Strip (în trad. „fâşie”), bulevardul are o lungime de aproape 7 kilometri şi găzduieşte 19 dintre cele mai mari 25 hoteluri din lume (după numărul de camere), adică în total 67.000 camere de hotel.Si cum exista o vorba deja celebra: Ce sa intampla in Vegas, ramane in Vegas, ei bine distractia a fost la ea acasa, am decis ca picanteriile sa ramana sub cheie in mintea mea.

Am parasit cu inima stransa si cu multe amintiri minunate si am ajuns la Manhattan, unul dintre cele cinci cartiere ale faimosului New York, m-am plimbat la umbra zgarienorilor,fiind atractii la tot pasul cum ar fi Statuia Liberatii, Empire State Building, 5th Avenue si multe altele.

 Ultimul punct pe lista a fost Podul Golden Gate, un pod sustendat ce strabate strambtoarea dintre San Francisco si Marin County. In momentul in care a fost finisat era cel mai lung pod suspendat din intreaga lume de aceea devenit  un simbol atat pentru San Francisco dar si pentru Statele Unite ale Americii.

VacanteSpeciale.ro-GoldenGate

Cu Work and Travel am putut beneficia de aceasta vacanta, am avut un mare noroc ca am avut aceasta idee pe timpul facultatii, m-am dus intr-un suflet la sediul lor din centrul situat pe pe Caderea Bastiliei (Intrarea Moneasa, nr 1, apartament 4), cu cateva cunostinte minime de limba engleza, cu o placere nebuna de a lucra in domeniul hotelier si bineinteles ca sunt studenta am intrunit toate cerintele necesare acestui minunat program.

Cu rucsacul plin de suveniruri, cu inima plina de emotii, cu un jurnal burdusit de poze, expresii, tichere si alte maruntisori, dar mai ales cu memoria plina de lucruri greu de descris in cuvinte ma intorc acasa unde voi astepta cu nerabdare urmatoarea vacanta.

Acest articol participa la Superblog 2015.

Un comentariu la „Prin America cu rucsacul in spate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *