Copilaria unui calator

Îmi amintesc cu drag de copilarie, îmi amintesc cum stăteam în picioare în cabina mașinii condusa de tatal meu. Albinuța galbena cum ii spuneam pe atunci, era mașina ce ducea corespondența de la sediu central în tara și vice-versa, mașina ce conecta oamenii.

De fiecare data când tatăl meu avea o cursa interesanta ne lua cu el, pe mine și pe sora mea, îmi amintesc cum ne certam pe patul de sus, și cum ma țineam de garnitura prinsa de bordul mașinii, ma uitam cu fascinație la drum, la peisajele ce ne înconjurau, si la mici vânzători de obiecte atent lucrate din dreapta șoselei.

Ne opream de fiecare data și admiram produse româneşti, atent lucrate, din suflet realizate și pe care dacă le priveai cu atentie observa-i faptul ca acestea conțineau o părticică din sufletul creatorului.

Veneam acasa de fiecare data cu suveniruri, pline de poveste și nu adormeam pana nu ii povesteam mamei ce se ascunde în spatele acelor obiecte minunate.

Destinul a făcut în asa fel încât dorința tatălui meu sa fie curmata din timp, și acele lucruri sa rămână amintiri de care sa vorbim cu drag ori de cate ori întâlnim ceva ce ne poarta in trecut.

Cu toate ca a trecut mult timp de când am văzut obiectele atent lucrate de oameni cu suflet bogat și curat numiți simplu: meşteri populari , am gasit un loc plin de amintiri, un loc unde parca a prins viata copilăria mea, mai exact în lucrurile ce pot fi găsite intr-un loc magic numit Art&Craft.

ArtCraft-768x521

Este locul unde fiecare lucru are o poveste, un loc unde copilăria prinde viata, dar mai ales unde vei găsi lucruri realizate cu migală, si care spun o poveste doar uitându-te la el.

03_6_42

Am rămas plăcut impresionata când am văzut obiecte reprezentând fiecare locușor din tara, un loc ce a luat naștere din dorința de a oferi iubitorilor de arta populara și de cadouri românești, produse realizate cu migală,  cu multa valoare sentimentala perfecte pentru a ajunge la sufletul oamenilor.

Imi imaginez cum sunt realizate aceste obiecte minunate, parca le vad pe bunicute imbracate modest si mesterind de zor, inchid ochii si ma vad acolo, in dreapta lor cu oul gata de incondeiat. Fiecare isi spune povestea si ma invata cum sa spun povestea mea prin incondeiat. Imi arata cu drag fiecare iei lucrata cu manutele lor peste care a trecut timpul, dar care de-a lungul lui au realizat lucruri demne de pus in rama.

Imi spun care sunt pasii pentru a realiza o astfel de iei, si cu acul in mana impung timid panza iei, imi iese un model frumos, realizat cu suflet si care la sfarsit ma face sa lacrimez.

Imi doresc sa fiu alaturi de acei oameni, sa ascult povestile lor, nu mereu vesele dar peste care au trecut, dar care sunt dispusi sa ma invete arta mestesugului.

12473673_1252776761405607_1156072984318711190_o

Art&Craft a ajuns la sufletul oamenilor atât prin mediul online cat și cel offline si sunt acolo când ai nevoie de un cadou special ce striga din răsputeri – România este o tara plina de istorie.

Micile obiecte sunt realizate cu suflet,  nu sunt făcute în graba ca multe alte obiecte făcute în viteza în fabricile de peste tot, cu scopul de a se vinde, lucrările acestor oameni minunați sunt făcute sa încălzească sufletul, sa trezească emoții și sa spună o poveste.

Aceasta este partea în care fetita cu copilăria călătoare creste, si realizează cata importanta au atențiile mici dar realizata cu suflet și dăruite din inima.

Cu acest articol particip la Spring SuperBlog 2016 proba 2

3 comentarii la „Copilaria unui calator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *