Faptul ca Romania este o tara minunata nu mai este un secret, ea fiind laudata si peste hotare ajungand si subiectul principal in multe documentare.
O tara frumoasa, plina de culoare care este numai buna de vizitat de orice doreste sa aiba parte de momente de neuitat si ce povesti prietenilor.
Suntem oameni primitori, cu suflet cald care deschidem usa turistilor si le punem pe masa bucate alese, in speranta ca pe viitor ne va deschis iar usa, acest lucru se întâmplă destul de des pentru ca suntem ospitalieri și deschiși cu cei ce ne trec pragul.
De aici începe povestea mea, despre cat de calzi și primitori sunt oamenii din tara noastră, pentru ca eu nu visez la vacante în locații exotice deoarece vreau sa vizitez tara mea, frumoasa noastră tara – România – despre care am citit și auzit numai cuvinte de lauda din partea multor persoane.
Am intrat pe CND Turism pentru a vedea câteva circuite turistice, numai bune de vizitat și explorat. Am ales pentru o evadare de week-end, traseul București – Sibiu, se știe deja ca Sibiul este un loc minunat, încărcat de istorie, unde poți găsi lucruri uimitoare.
Dar cum pana la Sibiu mai sunt multe de văzut, am început cu o mica oprire la Mănăstirea dintr-un Lemn, mănăstire situata la 26 km sud de Ramnicul Vlacea si 9 km mai sus (la nord) de comuna Babeni-Bistrita, pe Valea Otasaului, in comuna Francesti, separata prin dealurile vecine de manastirile Surpatele si Govora, în loc de poveste, si cu o istorie tare interesanta, este bisericuta ridicata in cinstea Icoanei Maicii Domnului, icoana ce se pastreaza acum in biserica de piatra din incinta de jos a acestei manastiri.
Am lăsat Mănăstirea dintr-un Lemn în urma și ajungem la Manastirea Hurezi constituie un ansamblu monastic din Tara Romaneasca, unic in sud-estul Europei, sinteza postbizantina, fidela traditiei ortodoxe, edificata dupa tipicul marilor manastiri de la Muntele Athos.
Cu sufletul liniștit și incălcat de pace ajungem la o alta mănăstire minunata, cu o alta istorie interesanta : Manastirii Polovragi la anul 1504-1505, in timpul domnitorului Radu cel Mare, ctitorii fiind Radu Comisu si Patru Spataru, fiii marelui boier Danciu Zamona, care scrie in pisanie “am ridicat acest sfant locas in cinstea adormirii Maicii Domnului ca sa fie de pomenire pentru noi si urmasii nostri.”
Nu ai cum sa nu remarci aceste minunate manastiri, pline de istorie și în același timp înconjurate de pace și credinta, te face sa vezi dincolo de răutatea din jurul tău, și îți inspira dorința de a fi mai bun.
O scurta vizita la Peșteră Polovragi și cea a Muieri, ambele minunate și care prin frumusețea lor ne dovedește încă o dată ca tara noastră merita văzută și laudata, pentru ca doar cuvintele frumoase o pot descrie în adevărată ei splendoare.
Multe lucruri pot fi văzute în peșterile de la noi, și de aceea ar trebui sa apreciem tara noastră asa cum este, sa o recomandam de cate ori avem ocazia celor ce doresc un loc de vizitat.
Aceasta este o mica parte din traseul meu prin tara cu mașina, si când voi termina de vizitat și explorat fiecare colțișor din ea, voi începe sa iau în calcul oferte turisite pentru alte destinații, printre care și Elveția, o tara superba ce trebuie văzută.
Acest articol participa la Spring Superblog 2016, proba 9.
Pozele sunt preluate de pe internet!
Un comentariu la „Cu masina prin tara”