O buburuza mirositoare

Îmi amintesc cu drag plimbările cu mașina tatălui meu de munca, era șofer,  si umbla prin toată tara, în lung si-n lat cat era ziua de lunga.

Nu ținea cont ca e vara sau iarna, dar un lucru nu lipsea niciodată în sezonul cald, mai exact geamul deschis…pe vreme când eu eram copil nu se știa conceptul de aer conditionat auto.

M-am mărit și cumva dorința de șofat mi-a intrat în minte încă din copilărie,  si in momentul în care am ajuns la 18 primăveri m-am și înscris la școală de șoferi pentru a schimba statutul de pieton în acel de șoferiță.

Zis și făcut,  mi-am luat permisul și acum conduc buburuza mea, am o mașinuța mica, dar perfecta pentru mine, și de aici începe distracția.

Intr-o dimineața grăbită sa plec la munca, deschid radioul, pornesc aerul condiționat și ma lovește o duhoare ca instantaneu închid aerul și deschid geamul, o caldura de scoteai limba afara dar m-am riscat și am mers asa pana la serviciu.

Ma apuc intr-un suflet și povestesc colegilor pățania mea și unul dintre ei îmi spune în timp ce se prapadea de ras, tu nu ai auzit de igienizare aer conditionat auto.

Ma uit ca mâta în calendar la el și ii spun sec: Nu, ce e aia?. Și începe sa îmi povestească ca sistemul de climatizare auto se curata periodic la 12-24 luni, prin introducerea în instalație a unui agent special de tip aerosol care călătorește de-a lungul sistemului de aer condiționat al mașinii și produce igienizarea instalatori și eliminarea mirosurilor neplăcute, si asa scapi de mirosurile urate din mașină.

Dau din umeri, strâmb din nas și întreb timid…și cat costa? Nervos îmi spune…of esti culmea..multe vrei pe bani putini, dar asculta aici…nu e scump, costa 79 de lei, si se face în maxim 15-20 de minute, vorba aia cat o pauza de tigare, ca și asa tu nu fumezi.

Incantat ma apuc și caut informații,  si găsesc o mulțime de detalii despre cauza producerii de mirosuri masina, si despre curatare AC, si aflu unde pot avea parte despre aceste servicii minunate pentru buburuza mea.

freon-auto-10freon-auto-11

Am lăsat deoparte tot, și m-am urcat in mașină mea mirositoare și plec intr-un suflet la sediu de igienizare AC Bucuresti, ca na…o doamna nu poate umbla cu o mașină mirositoare mai ales călduri insuportabile.

În 20 de minute mașinuța mea era ca noua, și totul a fost făcut rapid și curat, cu profesionalism și la preț de nimic.

Mi-au explicat cei de acolo ca aceasta igienizare trebuie făcută  la 12-24 de luni, si ca este importanta pentru ca aerul acesta il respir zilnic și dacă nu fac aceasta curățare faciliteze dezvoltarea virusurilor și a mucegaiului, care este nociv sănătății mele.

M-am bucurat ca am aflat atâtea informații utile, dar mai ales ca buburuza mea nu mai miroase urat, si ca acum pot circula cu ea fără a risca vreo posibila îmbolnăvire, dar mai ales ca pot folosi aerul condiționat în aceste zile călduroase.

Colegul meu se amuza pe seama mea ori de cate ori ma vede intrând în curtea firmei, si ma întreabă dacă buburuza mai miroase.

Noroc cu el ca altfel ajungeam iar pieton.

Acest articol participa la Spring Superblog proba 8.

2 comentarii la „O buburuza mirositoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.