Tu cum îmbunătățești eficiența energetică a locuinței tale?

Ca majoritatea, imi doresc un camin calduros, casuta mea; o casuta economa. Dar, din nefericire, nu prea este economa deloc…facturile la current si la gaze depasesc cu mult limita bunului simt. Iar eu…trebuie sa fac ceva, sa gasesc niste solutii pentru a creste eficienta energetica a locuintei mele….dar nu stiu cum, momentan. Insa, pentru ca sunt o fire foarte ambitioasa, voi strabate mari si voi ajunge pana-n panzele albe pentru a afla.
Dar…daca mai stau mult la povesti, sigur intarzii la serviciu. Iar autobuzul asta vine destul de rar…daca nu il prind acum la fara 10, sigur va trebui sa imi caut si un loc de munca, pe langa performante energetice.
Bineinteles ca este foarte aglomerat; asa este in fiecare dimineata. Ma asez langa doua doamne, si fara sa vreau aud subiectul pe care il discuta
– Chiar ai reusit sa ai o factura mai mica la lumina? Nu pot sa cred…trebuie sa imi povestesti!
– Da…e a doua luna in care economisesc o suma destul de maricica….de unde crezi ca am avut bani pentru pantofii astia?
– Hmmm…nu se poate..nu cobori pana nu imi spui secretul! Trebuie sa fie un secret…sau te-ai transformat cumva in mag si ai micsorat factura?
– Poti sa spui ca a avut loc o vraja….dar nu efectuata de mine. Vrajitorul care mi-a fost recomanat cu incredere de catre o prietena a venit cu o solutie. Mai intai a prestat un audit energetic . Daca nu stii ce este, iti explic eu. Auditul energetic determina caracteristicile termice si energetice si stabilesc din punct de vedere tehnic si economic solutiile de reabilitare si/sau modernizare termo-energetica a constructiei si instalatiilor de preparare apa calda si incalzire pe baza datelor din expertiza termica si energetica a cladirii. In urma auditului se stabilesc solutiile de reabilitare termica a cladirii.

received_1065143663542723
In urma auditului, am primit un certificat energetic  care este obligatoriu sa il detinem in cazul vanzarii sau inchirierii apartamentului. Acesta indica performanta cladirii, astfel stii exact in ce clasa energetica se incadreaza locuinta ta.
Echipa de vrajitori a facut o termografie in constructii, prin care a identificat zonele cu pierderi de caldura, precum si pe cele cu infiltratii ridicate de aer. Scopul final al termografiei conduce la reducerea facturilor, precum si la un confort mai bun al nostru.
Efectuarea unei termografii a cladirii ofera informatiile necesare pentru stabilirea solutiei optime de reducere a pierderilor de energie.
Printre solutiile pe care ni le-au dat vrajitorii s-au numarat schimbarea neaparata a tamplariei, astfel existent termopanelor opreste in primul rand pierderea caldurii, dar si izolarea peretilor exterior este necesara imperios. De asemenea, o mult mai mara atentie electrocasnicelor, astfel sa incercam sa folosim numai aparatele din clasa energetica A; inlocuirea becurilor traditionale cu cele econome, iarasi conduce la o economisire destul de mare.
Interesanta discutie…as mai fi stat sa ascult, dar ajunsesem la serviciu. Inainte de a cobori din autobuz, am intrebat-o pe doamna: “Va rog, pentru ca am auzit fara sa vreau discutia dumneavoastra, imi puteti spune numele acestui vrajitor minunat? Nu de alta…dar am si eu nevoie de o pereche de pantofi noi…” “ Enermed Impex…” , am auzit in timp ce coboram. Am ajuns la serviciu si primul lucru pe care l-am facut a fost sa intru pe internet si sa caut Enermed Impex si, bineinteles sa ii contactez.
Au trecut doua luni de atunci si acum sunt mandra posesoare a unei perechi minunate de pantofi. Super, nu? Multumita vrajitorilor profesionisti de la Enermed Impex!

Acest articol participa la proba numarul 7 din Spring SuperBlog 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *