Hainutele ei murdare

Stai liniștită ca nu fac reclama la detergent, pur și simplu vreau sa vorbim de Maya. Fetita mea de un an jumate, plina de viata și care absolut niciodată nu sta locului.

De ce m-am gândit sa vorbesc despre asta azi, ei bine în decursul zilei de azi am realizat ca Maya nu este niciodată curata.

Îți spun sincer ca dimineața când ne trezim ii dau hăinuțe curate, dar dacă peste 10-20 de minute te uiți la ea…ei bine vei observa și primele pete.

Când aveam 4-5 luni a început sa bage în gurita te miri ce, ba o piatra, ba o mașinuța, ba un dop de sticla…și lista poate continua. Acum la un an și sase luni situația nu s-a schimbat, ba din contra am trecut la alte metode de murdărie.

Azi pentru ca a ploua…ei bine una e baltuta hop și Maya și când stai la curte…nămolul este distracția principala.

Un alt exemplu este ziua de ieri, când era în dres și nămol,  s-a mozolit pana la gat, cum…ei bine nu știu răspunsul.

Ne-am făcut program și cum ne trezim, după somnul de prânz, ieșim afara asa socializam cu vecinii…azi în 10 minunate sa făcut ca porcul…

Ma gândesc ca vecinii și cei ce se întâlnesc cu noi cred ca sunt o mama nebuna, care nu îmbracă copilul gros ( doar anunță ăștia potopul ) sau îl las sa umble cu mâinile pe jos, sau ca se murdărește…asa ca de aici vine articolul meu.

Pana acum Maya a răcit de doua ori, în rest a fost perfect sanatoasa iar acest lucru se datorează „nebuniei” mele de a lăsa copilul sa se joace, sa exploreze, sa cunoască lumea în felul ei.

Nu înțeleg conceptul de șervețel umed la fiecare firicel de praf atins, nu înțeleg de ce trebuie infofolit copilul dacă afara bate o pala de vânt sau pica doi stropi de ploaie…și în nici un caz nu înțeleg de ce ar trebui sa fim asa stricte cu copii, când noi am mâncat de pe jos, când am stat murdari și am alergat în ploaie.

E părerea mea și o susțin, Maya este minunea mea și îmi creste sufletul când vad ca se joaca singura, sau când poți vad mozolita pe toată fata, sau când are intenția de a manca ciorba singura…totul are un sens în viata asta și pentru ea totul este nou, de aceea eu o las sa exploreze.

Acest articol l-am scris pentru ca sigur în ochii oamenilor sunt văzut drept nebuna, caruia nu ii pasa de copil…ei bine va înșelați, o iubesc de-mi vine sa o mănânc și din acest motiv o las cu hainutele murdare, cu praf pe mânuțe și sa sara în bălțile formate de ploaie.

4 comentarii la „Hainutele ei murdare

  1. Deci Criss face fix aceleasi traznai ca Maya. Nu sta locului neam si nu o pot tine curata deloc. Se murdareste mereu. Doar cine nu are copii nu intelege. Eu te inteleg perfect

  2. E bine asa ca in felul asta ai calito , uneori mama regreta ca a fost prea protectiva cu mine insa imi zicea ca atunci cand eram mica dacaa ma murdaream cat de putin ziceam (si scuze expresia) mami e cacati , papuci e cacati ??? si nu taceam pana nu ma schimba ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *