Cum sa nu fiu dependent/a de televizor?

Ma uitam zilele acestea la o serie de televizoare Samsung la www.rombiz.ro  si ma intrebam cum poti sa nu fii dependent/a de un televizor la cate functii au mai nou astfel de sipozitive. E incredibil cate poti face cu un Smart TV, comparativ cu ce erau televizoarele acum cativa ani.
De ceva timp (mai exact de cand mi-am cumparati si eu un televizor modern de la Rombiz) ma lupt cu dependenta de TV. E cam greu sa stau departe de televizor cand am putin timp liber. Insa, iata ce fac:
• Imi impun o ora la care sa sting seara televizorul
Cel mai greu e sa renunti la privitul la TV seara. Sunt o multime de emisiuni, filme, programe sportive, etc. care te tin cu ochii atintiti in TV. Ceea ce eu incerc este sa sting televizorul la o anumita ora. Consult programul TV si vad cam la ce as vrea sa ma uit. Sunt seri in care inchid televizorul la 22.30 si seri in care il inchid la 23.30. Depinde acum la ce anume ma uit. Daca urmaresc de exemplu un meci care intra in prelungiri tine pana la 00.00 si eu mi-am impus sa stau pana la 23.30, fac exceptii, insa doar atunci cand e neaparat cazul. Astfel reusesc cumva sa dorm la timp si sa nu pierd somnul inutil.
• Pentru fiecare program TV urmarit citesc un capitol dintr-o carte
Am observat la un moment dat ca lasasem lectura pe un loc secundar si ma uitam mai mult la TV. Ce am facut? Mi-am propus ca pe langa timpul dedicat cititului sa mai trec si un timp suplimentar in functie de programele vizionate la TV. Astfel, citesc cate un capitol dintr-o carte dupa fiecare program vizionat. Daca am timp il citesc intre pauzele dintre doua programe, daca nu, atunci cand am timpul necesar.
La mine aceste doua strategii functioneaza foarte bine. Oricum incerc sa ma uit doar la programe de calitate, insa dependenta poate aparea, vrem nu vrem.

2 comentarii la „Cum sa nu fiu dependent/a de televizor?

  1. Eu ma uit la tv la un serial turcesc si la doua trei emisiuni , uneori mai deschid si pe Te vrea langa mine ca sa vad ce porcarii pot sa mai scoata unii pe gura , ma mai amuza cand nu stiu la ce sa ma mai uit pe calculator , pupici :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *