Vreau o baie ca la bloc

Acum 11 ani m-am mutat dintr-o cutie de chibrituri – un apartament la bloc – la curte, o casa batraneasca ce necesita multe imbunatatiri. Prima data cand am venit la noua casa am mers cu mama si sora pe jos, o strada destul de lunga neasfaltata cu case pe de-o parte si de alta, ceva gen tara dar in oras.

Imi amintesc ca una dim camere nu aveam nimic pe jos, decat pamant gol si cum pe timpul ala parchetul nu era la baza tatal meu a pus dusumea, care era intacta in momentul in care am trecut la parchet.

Ca sa intelegi mai bine despre ce vorbesc – aveam strazi de pamant – cand ploua umblam in cizme de cauciuc, aveam butelie in nici un caz conducta de gaz si apa era doar in proiect la primarie pentru ca noi la doua – trei strazi aveam cismea si sa nu uit…nici canalizare nu aveam, un cartier bucurestean ramas in trecut, alaturi de satele uitate de lume din Romania.

Cu timpul totul s-a schimbat si in prezent ne putem lauda cu ratb care face legatura cu „civilizatia” , strazi asfaltate, canalizare si cartiere rezidentiale.

Prima schimbare pe care am facut-o de cand cu modernizarea cartierului a fost imbunatatirea baii, implicit tot ce tine de obiecte sanitare  si schimbarile continua. Recunosc ca am dus dorul baii de la bloc, bine amenajata cu toate la indemana. Desi aveam cativa anisori cand m-am mutat si aveam o multi de prieteni baia imi lipsea cel mai mult. Chiar daca acum nu mai am timp de bai lungi si cu spuma, mereu ma relaxez cand fac un dus oricat de scurt ar fi el, este cel bun mod de a incheia ziua.

Imi plac schimbarile, desi in zodiacul meu spune ca nu prea le acceptam,  imi place tot ce e nou si ador provocarile, mi se pare cel mai bun mod de a evolua ca persoana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *