Cateva motive pentru a alege producatorii si comerciantii locali in amenajari si design interior

Pentru cei mai multi dintre noi, achizitionarea a tot ceea ce tine de amenajarea si decorarea locuintei noastre este un proces extrem de lung si dificil. De cele mai multe ori, luam in considerare sfaturile si parerile prietenilor sau rudelor noastre. Apoi, ne petrecem zeci de ore in fata calculatorului (sau pe telefon) navigand pe diferite siteuri. Iar daca ne mai ramane timp, strecuram in programul nostru deja incarcat si cateva vizite in magazinele din orasului in care locuim. Toate aceste lucruri sunt insa bine justificate – traim intr-o era a informatiei, a tehnologiei, in care totul se misca extrem de repede. Avem acces usor la mii de surse de informare si putem sa cumparam fara dificultate orice, de oriunde, la aproape orice pret (fie nou, fie la mana a doua).

Alege comerciantii si producatorii locali
Insa de cele mai multe ori, daca tragem linia, ne dam seama ca cea mai buna optiune este sa apelam la producatorii si comerciantii locali. Cei la care putem sa mergem oricand, cei carora le cunoastem renumele, portofoliul, punctele forte sau punctele slabe. Daca de exemplu avem nevoie sa ne mobilam casa sau compania, putem gasi zeci de optiuni. Insa un producator local de mobila va avea un plus de atuuri – in special cand cautam mobila personalizata (la comanda) si nu mobila de serie. Dupa o scurta vizita pe website si in magazinul de prezentare ne putem da seama care sunt materialele pe care respectiva firma producatoare de mobila le utilizeaza; care este paleta de culori si nuante disponibila acum; care sunt ultimele trenduri la nivel national, local, regional sau chiar international; care sunt ultimele lucrari efectuate. Mai mult de atat, pe langa raspunsurile la aceste intrebari de tip “care”, putem sa gasim raspunsuri la intrebari de tip “ce”, “cum”, “cand”. Altfel spus, putem afla de la personalul de specialitate ce ni se potriveste in functie de spatiul pe care il detinem, de nevoi; cum trebuie sa intretinem mobila pe care urmeaza sa o comandam; cand va fi mobila gata; cand se schimba anumite accesorii s.a.m.d. In plus, alegand local, sprijinim economia locala si ajutam ca aceste ramuri sa se dezvolte.

Untitled

Invatam din greselile noastre sau din greselile altora?
Alegand un producator recunoscut de mobilier, local, avem garantia ca marfa ne este livrata la timp – exact la data precizata in contract; stim ca materialele sunt cu exactitate cele pe care le-am ales. Ne putem gandi la toate neplacerile pe care le-am trait noi sau cei apropiati cand au comandat mobila de pe internet sau au ales sa apeleze la mesteri: mobila defecta datorita transportului; folosirea altor materiale (sau altor culori) decat cele pe care le-am ales; improvizatii deloc estetice tocmai datorita grabei sau nepasarii. Alteori chiar eforturile noastre proprii au dus la probleme – mobila s-a deteriorat datorita ansamblarii gresite, in graba (ori a montajului gresit sau a transportului neconform). Cu siguranta, aceste insiruiri de intamplari nefericite ar putea sa continue.

Am pornit acest articol de la o recomandare, ca o recomandare. Cu siguranta, in aproape orice localitate exista cel putin un producator de mobila de calitate, precum am amintit. In Baia Mare, spre exemplu, Ghise Design produce mobila la comanda de calitate premium – portofoliul, premiile si materiile prime recomanda aceasta firma chiar dincolo de limitele judetului.

2 comentarii la „Cateva motive pentru a alege producatorii si comerciantii locali in amenajari si design interior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *