Licitatii si altele

Sunt sigura ca macar o data ai auzit expresia firma X a castigat licitatia, nu-i asa, este o fraza destul de folosita la stiri si nu numai, pentru ca abia acum am inteles ca pentru preluarea unui contract mai importat se sustine o licitatie unde se aduna firmele ce doresc sa aiba acel contract. In urma acestei licitatii contractul revine firmei cu cele mai bune argumente si astfel ceilalti pierd un contract important.

Aceleasi licitatii se tin si cand vine vorba de constructia unei sosele sau autostrazi, asta am auzit la televizor, sau la alte tipuri de constructii, procedeul este acelasi, dar stiai ca exista o firma ce te poate ajuta sa castigi aceste licitatii, si implicit contracte importante care genereaza un venit substantial.

Aceasta firma  ofera consultanta business, am dat de ea accidental si m-a uimit sa vad cate lucruri interesante gasesti pe site, mi-am adus aminte de un client pierdut de compania la care lucrez, in urma unei licitatii, un client important, si astfel am auzit prima data de dosare licitatii si ce ar trebui sa contina acestea.

In urma acestei pierduri s-au schimbat multe, si tocmai din acest motiv am decis sa le prezint colegilor mei aceasta firma, pentru ca ei ne puteau oferi sfaturi despre consultanta achizitii publice, sfaturi pretioase ce ne pot ajuta sa castigam alti parteneri la fel de importanti ca cel pierdut.

licitatie2

Am rasfoit site-ul si am vazut o multime de lucururi importante, cine ar fi crezut ca in spatele unei licitatii sta atata munca, mai ales atunci cand doresti ca acel contract sa nu ajunga la concurenta. Consider ca este important sa faci cercetarile necesare atunci cand vorbim de licitatii si potentiali clienti, dar si sa face ceea ce promiti, nu pot sa spui ca oferi anumite servicii cand nu este capabila – tu ca companie – sa le oferi.

In principiu cred ca acestea merg pe principiul respectului reciproc, pentru ca poti castiga un client nou cu usurinta, dar la fel de repede il poti pierde. Daca si tu doresti o companie prospera, si sunt sigura ca asta doresti, apeleaza cu incredere la specialisti, doar cu ajutorul lor poti castiga clienti noi cu potential mare.

 

 

Un comentariu la „Licitatii si altele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *