5 sfaturi pentru un design interior elegant

Constructia si amenajarea unei case sunt aspecte ce necesita un plus de atentie si o serie de alegeri facuta cu grija. Din momentul in care partea de exterior a casei a fost finalizata, vine probabil unul dintre cele mai interesante momente, in care ne exprimam personalitatea si gusturile: cel de amenajare al interiorului. Pentru a veni in ajutorul tau am selectat o serie de sfaturi ce pot avea un impact pozitiv puternic asupra felului in care va arata ceea ce vei numi „acasa”.

xcno4qrfzo1xdx1l

Clasic vs. Modern

Primul detaliu la care trebuie sa te gandesti e legat de felul in care iti doreste sa arate interiorul. Trebuie sa fii hotarat daca vrei un design clasic sau inclini spre ceva mai modern. De asemenea, trebuie sa te gandesti la posibilitatea de a imbina intr-un mod cat mai armonios aceste doua concepte. Dupa ce vei face aceasta alegere iti va fi mult mai usor sa ai un reper cu privire la viitoarele decizii cu privire la design. 

Impactul si rolul pe care il prezinta pardoseala  

Felul in care arata pardoseala este foarte important. Chiar din momentul in care se intra in casa, aceasta atrage privirea si din acest motiv poate avea un impact vizual important. In prezent, gama de modele de pardoseli este una foarte diversa. Avansul tehnologic se regaseste in diferitele inovatii implementate in pardoseli, precum sistemul de incalzire, cel de aerisire, ventilatie, etc. In felul acesta, alegerea unei pardoseli in concordanta cu stilul dorit, respectiv o functionalitate ridicata va creste eficienta si confortul.
Alegerea pieselor de mobilier
Urmatorul pas pe care trebuie sa-l faci este sa analizezi spatiul de care dispui si in functie de acesta sa alegi mobilierul care se potriveste perfect. Este important sa faci aceasta alegere cu mare atentie pentru a evita sa ai camerele prea aglomerate sau sa ai un mobilier in dezacord cu celelalte elemente de design.
Utilizarea unui tapet
O metoda foarte buna de a personaliza spatiul este folosirea unui tapet. De cele mai multe ori, revopsirea completa sau acoperirea unor imperfectiuni devine o povara, astfel incat utilizarea unui tapet este una dintre cele mai simple si mai bune variante. In functie de pasiunile si gusturile tale, culoarea si modelul tapetului iti vor oferi armonia pe care ai nevoie sa o regasesti in momentele cand iti doresti sa te reincarci pozitiv, sa te relaxezi si sa te simti bine.

Pune pret pe accesorii
In cele mai multe cazuri, detaliile cele mai mici vor face diferenta si pot amplifica senzatia de eleganta si bun gust. Mentinand aceasta idee, este important sa te gandesti la diverse accesorii ce pot fi face din frumos ceva splendid. Ca de exemplu, poti alege diferite tablouri, covoare, statuete, etc.
De asemenea, va trebui sa alegi si un sistem de iluminat. Acesta este un alt motiv pentru a pune pret pe accesorizare, pe felul de lustra, veioza sau lampa pe care o vei alege. Nu in ultimul rand, daca esti pasionat de natura si frumusetea acesteia te poti gandi la diferite plante cu rol decorativ.
Urmand aceste sfaturi, vei fi sigur ca in urma alegerilor pe care le vei face, casa ta va fi una plina de eleganta si caldura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *