5 motive pentru a alege o casa de lemn

Foarte multe persoane se simt nehotarate atunci cand vor sa achizitioneze o casa. Majoritatea se intreaba cum ar trebui sa arate, din ce material sa fie realizata, care sunt avantajele si dezavantajele, costurile, rezistenta in timp si multe altele. Daca esti si tu in aceeasi situatie iti voi prezenta in cele ce urmeaza 5 motive pentru care o casa de lemn este alegerea cea mai buna.

litarh_1

  1. Are un aspect foarte placut

Cu siguranta este foarte important felul in care casa va arata la final, deoarece aceasta va reflecta gusturile tale si va fi ca o carte de vizita. Ei bine, te asigur ca o casa din lemn va avea un aspect estetic deosebit fiindca lemnul ofera intotdeauna o atmosfera primitoare, asociata cu natura.

Asadar, o casa de lemn poate oferi o armonie si liniste interioara celor care ii trec pragul, dar si celor care o vor vedea din exterior. Acestea sunt in cele mai multe cazuri asociate cu cabanele de vacanta din zonele de munte, unde lumea merge sa isi gaseasca odihna si sa scape din mediul stresant de zi cu zi, dar pot fi si case de lemn cu design modern cu fatade tencuite sau acoperisuri tip terasa.

Daca vei alege sa mergi pe aceasta structura vei avea parte de acelasi sentiment tot restul vietii.

  1. Constructia este destul de flexibila

Spre deosebire de casele realizate din alte materiale, cele care au la baza lemnul sunt mult mai usoare. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, acestea vor fi din start mai flexibile deoarece nu au nevoie de foarte multi stalpi de sustinere si sunt rezistente in conditii mai putin favorabile, cum ar fi cutremurele, inundatiile, etc.

De asemenea, poti folosi spatiul mult mai eficient si poti crea o senzatie de marire a camerelor sau a diferitelor compartimente pe care le ai in plan.

  1. Poate fi construita foarte repede

Fata de casele construite din caramida, cele din lemn au in componenta foarte multe materiale prefabricate, astfel incat timpul de executie este unul relativ scurt. Totul depinde de seriozitatea firmei si a experientei acumulate. In acest sens iti recomand sa apelezi la serviciile oferite de specialistii de la Litarh, care sunt renumiti in acest domeniu.

Casa de lemn poate fi ridicata chiar si intr-o perioada cuprinsa intre 2 si 3 luni, ceea ce e fantastic.

  1. Este foarte bine izolata, in consecinta, nu permite pierderile de caldura

E important pentru tine sa stii ca nu vei avea cheltuieli foarte mari pe timp de iarna. Din acest punct de vedere poti avea certitudinea ca lemnul este un material perfect pentru a oferi un confort termic ideal.

Pe timp de vara vei avea parte de o temperatura racoroasa, iar pe perioada sezonului rece caldura va fi foarte bine pastrata in interiorul casei. Asta se datoreaza faptului ca lemnul este un material natural, care “respira” si in felul acesta nu vei avea parte nici de igrasie.

  1. Costul este unul foarte rentabil

In cele mai multe cazuri, constructia unei case de lemn poate fi mai ieftina decat variantele din caramida, pe o durata de utilizare de peste 10 ani de zile. Cu siguranta acest aspect va fi unul important pentru tine si te poate ajuta sa “cantaresti” foarte bine optiunile.

Asadar, acestea sunt doar 5 dintre motivele pentru care ar trebui sa alegi o casa de lemn. Depinde doar de tine acum sa vezi daca acestea sunt importante si daca iti vor usura alegerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *