Cum m-au ajutat cartile de dezvoltare personala

Lecturatul devine, din pacate, o activitate din ce in ce mai rara, cel putin in randul tinerilor. Consider ca nu exista persoane pentru care cititul este neinteresant, ci doar persoane care nu au gasit cartea potrivita pentru personalitatea lor.

Cu siguranta sunt persoane care prefera beletristica, altele care adora cartile cu un substrat stiintific sau tehnic, in timp ce alte persoane, printre care ma numar si eu, iubesc cartile de dezvoltare personala. Ce impact pot avea acestea, cum m-au ajutat si care sunt cartile mele preferate voi prezenta in ideile ce urmeaza.

Importanta cartilor de dezvoltare personala

ce-inseamna-asta-editura-for-you-500x500

De foarte multe ori este important sa privim lucrurile din mai multe perspective pentru a intelege care este realitatea si cum putem sa imbunatatim fiecare aspect din viata noastra. Ei bine, exact cum se si subintelege, cartile de dezvoltare personala au scopul de a imbunatati stilul de viata, mentalitatea si sa impinga caracterul unui om dincolo de limitele pe care si le impune.

Fiecare persoana are nevoie de doua lucruri, sa se autocunoasca si sa se autodepaseasca, astfel incat rolul acestor carti este de a ghida cititiorii pe drumul spre autodezvoltare.

Cum m-au ajutat cartile de dezvoltare persoanala

dezvoltare-personala

Felul in care te poate influenta o carte citita depinde in primul rand de pasiunea cu care o citesti si de cat este de captivanta. Ei binem pentru mine cartile de dezvoltare persoanala au insemnat o modalitate de a vedea in mod diferit, poate prin alti ochi, rezolvarea unor diferite situatii si cum pot fi acestea abordate.

Pe scurt, cartile de dezvoltare personala pot oferi un plus de incredere, motivatie si introspectie celor care le citesc.

Top 5 carti care m-au influentat

„Curaj. Invingeti frica si activati-va increderea in sine”

Aceasta carte prezinta cu lux de amanunte problemele si grijile ce apar in viata unei persoane, care apoi se transforma in blocaje sau chiar frica. Citind aceasta carte poti descoperi cum poti invinge si depasi aceste momente pentru ca viata sa devina mult mai placuta, sa fie traita cu incredere deplina si siguranta de sine.

„Succesul in viata. Deprinderi si strategii care va vor revela puterile si calea spre succes”

Avandu-l ca autor pe Brian Tracy, unul dintre cei mai cunoscuti speakeri din lume si autor de carti pentru dezvoltare persoanala, aceasta carte reuseste sa imbogateasca cititorii cu informatii foarte utile si care se bazeaza pe un program si principii, combinate astfel incat sa poarte pe cei ce le urmeaza spre calea catre succes.

„Alegeri si iluzii. Cum am ajuns unde sunt si cum ajung unde vreau sa fiu?”

Fiind caracterizata de o ampla privire asupra mintii si a constiintei, aceasta carte mi-a aratat importanta deciziilor pe care le luam zi de zi si cum fiecare dintre aceste alegeri ne poate duce spre rezultate diferite. Prezentul nostru nu este decat suma deciziilor luate in trecut, astfel ca viitorul nostru depinde de ceea ce vom face de acum inainte.

Ca o idee de final, este important ca fiecare persoana sa inteleaga faptul ca o carte te poate ajuta nespus de mult si te poate face sa gasesti raspunsuri importante legate de viata ta, de felul tau de a fi sau de cum poti imbunatati personalitatea ta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *