Cum sa cresti durata de viata pentru o baterie de laptop? – 7 mici trucuri

Industria echipamentelor mobile ca smartphonuri si laptopuri este in plina ascensiune, dar calcaiul lui Ahile pentru un laptop a ramas baterie. Se tot discuta despre modalitatile in care o persoana poate creste durata de viata a unei baterii de laptop si da, testele efectuate in domeniu arata ca unele din aceste trucuri sunt eficiente. Despre aceste mici trucruri discutam in cele ce urmeaza si daca vreti ca bateria laptopului sa aiba o durata de viata cat mai mare puteti pune in aplicare aceste sfaturi.

baterie-laptop-asus-a52jc

Sistemele de operare moderne si aplicatiile ce necesita resurse mari sunt doua elemente care reduc durata de viata a unei baterii de laptop in fiecare zi. Durata medie de viata a unei baterii pe utilizare continua inca se situeaza la un maxim de 3-4 ore. Asta inseamna ca o diminuare a a duratei de viata a bateriei poate face ca aceasta sa devina inutilizabila in scurt timp.

Cum sa aveti grija de bateria unui laptop?

1. Defragmentarea periodica ajuta hdd-ul sa aiba acces eficient la date. Cu cat hdd-ul functioneaza mai bine cu atat sarcina plasata bateriei este mai redusa. Asta inseamna ca bateria va rezista mai bine. Efectul este mic, dar in acest mod veti avea grija si de hard disk.

2. Inchideti procesele care nu sunt importante. Apasati Ctrl+Alt+Del si veti ajunge in Task Manager (in Windows). Inchideti programele inutile de functionare si debifati programele care nu vreti sa fie lansate atunci cand reporniti laptopul.

3. Puneti pe pauza anumite programe si aplicarii. Poate fi vorba despre o scanare de virusi sau o defragmentare si ideea e sa le reprogramati pana cand veti fi in apropierea unei prize ca sa cuplati alimentatorul.

4. Deconectati dispozitivele extener. Aceste dispozitive ca mouse externe, card, Wi-Fi, boxe externe, Bluetooth etc sunt mari consumatoare de baterie.

5. Nu lasati DVD-urile in unitatea optica daca nu intentionati sa le folositi.

6. Diminuati intensitatea luminilor displayului. Ajustati luminozitatea la cel mai scazut nivel de toleranta.

7. Dezactivati difuzoarele si incercati sa evitati utilizarea soft-ului multimedia. Sistemele de sunet instalate pe laptop sunt mai consumatoare de energie si epuizeaza rapid o baterie.

Daca laptopul dumneavoastra are bateria defecta nu va veti mai putea bucura de mobilitate si veti fi obligat sa stati cu el in priza (pe alimentator) sau sa-l incarcati foarte des. Solutia e simpla: va cumparati o baterie noua de pe laptopstrong.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *