Ce inseamna apostila si supralegalizare?

Daca mi-ai fi spus candva ca voi ajunge la lucrez la o companie ce are patronat bulgar, ei bine nu te-as fi crezut. Nu am nimic cu cei ce isi deschid companii pe teritoriul tarii, dar chiar nu ma gandeam ca eu voi ajunge sa lucrez aici. Am inceput sa lucrez aici, acum mai bine de patru ani, ma uit in urma si nu imi dau seama cand a trecut timpul.

Am inceput ca operator calculator si dupa aceea am ajuns sa fac o multime de alte lucruri, printre care si cautarea unei firme care se poate ocupa cu traducerea documentelor. Iti spun sincer ca nu as fi crezut ca vreodata voi auzi expresii precum apostilare si supralegalizare acte. Stai linistit ca si eu m-am uitat ciudat la aceste cuvinte, dar pentru cineva ce isi petrece timpul facand aceste lucruri, sunt termeni de zi cu zi si pot spune ca cei de la Academia de Traduceri au avut binevointa sa imi explice acesti termeni.

Apostilare – rezolutie pusa pe un act oficial emis de o autoritate straina si prin care se atesta suprimarea cerintei supralegalizarii acestuia. Aceasta se aplica pe urmatoarele tipuri de documente:  documentele care emana de la o autoritate sau de la un functionar al unei jurisdictii a statului, inclusiv cele care emana de la Ministerul Public, de la un grefier sau de la un executor judecatoresc, actele notariale  sau declaratiile oficiale

Supralegalizare – este procedura efectuata de autoritatile competente din Romania , prin care se atesta, pentru statele care nu au calitatea de parte a Conventiei de la Haga sau cu care Romania nu are tratate bilaterale pentru recunoasterea reciproca a actelor, faptul ca actul notarial supus acestei proceduri este un act oficial, veracitatea semnaturii, calitatea in care a actionat semnatarul actului si identitatea sigiliului sau a stampilei de pe acest act. ( wikipedia.org)

 

Pentru cine nu se loveste de acesti termeni, cu singurata nu ar intelege importanta lor, dar eu fiind nevoita sa iau legatura cu cei ce ofera aceste servicii si sa fac o cumparatie legata de preturi, am inteles ca cea mai buna oferta am gasit-o pe academiadetraduceri.ro si eu sunt principala mea alegere cand vine vorba de apostilarea documentelor, pentru ca aici am gasit cel mai bun pret, dar si serviciile oferite sunt impecabile.
Pentru ei „Fiecare cuvant conteaza” si asta mi-au demonstrat cand am apelat la serviciile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *