Geometrie roti vs echilibrare roti

Geometrie roti vs echilibrare roti

 Ce poate face un aparat geometrie roti 3D si care este cu adevarat rolul acestui stand geometrie directie roti 3D?

De ceva vreme imi doresc sa impartasesc cu voi cateva chestiuni tehnice legate de masini in general, si anume despre geometria rotilor.

Imi doresc sa precizez insa ca aceste lucruri pe care le vom discuta nu sunt pentru profesionistii din domeniu ci doar pentru noi oamenii simpli care nu cunosc detalii tehnice legate de masini si bineinteles ar fi ideal sa cunoasca doar cateva lucruri de baza.

In cele ce urmeaza vom vorbi despre geometria rotilor, cand trebuie facuta si de ce anume se face ea, si totodata vom invata ca geometria rotilor nu este acelasi lucru cu echilibrarea rotilor.

Geometria rotilor se face cu ajutorul unui aparat geometrie roti 3D, aparat pe care il vom gasi in service-uri autorizate sau specializate numai in asa ceva, iar ea se refera la mult cunoscutul unghi de fuga al masinii.

Ce este acest unghi de fuga al masinii, cum am putea noi sa il descriem pentru a nu mai fi confundat cu echilibarea rotilor?

Directia masinii, sau mai bine zis alinierea rotilor astfel incat ele sa asigure o utilizare cat mai usoara a masinii, adica sa nu traga stanga sau drepata, volanul sa fie reglat drept , astfel incat rotile masinii sa fie in concordanta cu volanul, sa nu opuna rezistenta.

Acest reglaj se face cu ajutorul unui stand geometrie directie roti 3D in locuri autorizate si nu trebuie confundat cu echilibrare rotilor.

Echilibrarea rotilor se face de obicei la o vulcanizare de masini si se face atunci cand iti vibreaza volanul in mana, practic daca viteza masinii depaseste 60- 70 km/h iar in volan simti anumite miscari sau vibrari care sunt de altfel foarte deranjante in timpul condusului, atunci clar este nevoie de o echilbrare de roti.

Sper ca v-am fost de ajurot si v-am oferit cateva explicatii despre geometrie rotilor si despre echilibrarea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *