Mobilier bisericesc

Atunci cand patrundem intr-un lacas sfant, cum ar fi biserica, admiram intai si intai icoanele si picturile murale, iar apoi mobilierul si celelalte elemente confectionate din lemn. Majoritatea acestor obiecte sunt sculptate manual si au pe ele modele tematice si specifice vietii bisericesti. In spatele fiecarei piese de mobilier sta mereu o poveste, dar si foarte multe ore de munca si de efort, caci nu este lucru usor sa fie extras dintr-o bucata de lemn ce este mai frumos si inlaturand surplusul sa se aduca la suprafata un obiect unic si minunat.

Nu stiu cati dintre cei care intra intr-o biserica si asista la slujba isi pun problema costurilor pe care le implica tot mobilierul, stranele, catapeteasma, etc. Si adevarul este ca nimeni nu poate da cu exactitate, din start, un pret pentru mobilier bisericesc, deoarece exista mai multe variabile care trebuiesc luate in calcul. In primul rand conteaza foarte mult esenta lemnului. Stejarul este una dintre cele mai rezistente si durabile in timp esente de lemn, insa in acelasi timp este si mai dificil de prelucrat. Teiul, un alt tip de lemn folosit in biserici, este o esenta de lemn moale si care se prelucreaza mai usor, insa nu rezista la fel de bine ijn timp. Un alt aspect de care trebuie tinut cont este pretul lemnului in sine, deoarece pentru a rezista si a nu se deforma trebuie ca toate obiectele de acest gen sa fie confectionate din lemn foarte uscat, al carui pret este mai mare. De asemenea, pretul unei strane, de exemplu, variaza si in functie de complexitatea si numarul sculpturilor pe care si le doreste clientul.

Art-mobirel.ro pune la dispozitia clientilor sai o gama foarte mare de obiecte de cult si specifice bisericilor, dar si alte obiecte realizate din lemn si sculptate manual. Daca sunteti, de exemplu, interesati sa achizitionati o strana pentru familia dumneavoastra veti stabili impreuna cu meseriasii atat dimensiunile acesteia, cat si complexitatea sculpturilor si a modelelor. Tot mobilierul realizat de ArtMobirel se face la comanda si este personalizat in functie de dorintele clientilor. Trebuie sa stiti ca pe langa mobilierul bisericesc, ArtMobirel realizeaza si mobilier pentru case, birouri, etc., ce este decorat cu elemente de sculptura, cat si usi de interior sau exterior sau scari din lemn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *