Cuptoare performate cu convectie

Prima data cand am intrat intr-un laborator de cofetarie am inteles cum reusesc cofetarii sa faca acele minunate prajituri. Acolo am vazut ce cuptoare performate au aparut, nu seamana deloc cu cele clasice, disponibile in bucatariile obisnuite. Pentru ca persoana ce detinea laboratorul de cofetarie era prietena cu mine, mi-a spus cate ceva despre cuptoarele detinute.

Mi-a spus ca face parte din categoria cuptoare cu convectie, ca aceste tipuri de cuptoare sunt perfecte pentru a coace, pentru a dezgheta, reincalzi, gati la abur sau in tehnica slow cooking.

Aceste cuptoare cu convectie si aburi ne ofera posibilitatea de a prepara rapid mancarea, pastrandu-i textura, culoarea si proprietati, lasand carnea suculenta, nu uscata si fada cum o prepara vechile cuptoare. De asemenea aceste cuptoare sunt foarte bune pentru ca poti prepara perfect alimentele, atat in interior cat si in exterior, astfel nu vei avea supriza neplacuta ca mancarea nu este gatita corespunzator.

Ce alte functii au cuptoarele cu convectie?

In primul rand functiile cum ar fi sous vide; confiat; sterilizare; coacere la temperatura joasa; coacere peste noapte, delta T. Poti de asemena sa gatesti simultan mai multe tipuri de mancaruri fara a amesteca mirosurile, iar panoul grafic personalizat te ajuta sa nu arzi preparatele din cuptor.

Am vazut in multe locuri astfel de cuptoare, mai inalte ce te pot ajuta sa prepari mai multe tipuri de mancare, exact cum spuneam putin mai sus, fiecare cuptor avand panoul separat de celalalt, putand fi folosit unul, doua sau toate.

M-am interesant si am gasit un loc de unde poti cumpara multe utilaje horeca, locul ideal daca doresti sa ai propriul tau cuptor electric cu convectie, dar si alte tipuri de produse, cum ar fi accesorii pentru copt si nu numai.

Sincer nu stiam ca atat de mult a evoluat aceasta industrie, nu stiam ca au aparut cuptoare cu abur, cuptoare cu panouri electrice,  dar mai ales cuptoare in care poti prepara mai multe tipuri de mancare. In prezent detin un cuptor model vechi, dar sper ca pe viitor voi reusi sa imi aprovizionez bucataria cu cuptor performant.

Un comentariu la „Cuptoare performate cu convectie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *