Sistem de supraveghere versus camere de supraveghere

Pentru un om simplu, care nu detine cunostinte din domeniul securitatii, simpla vedere a unor camere de supraveghere este echivalenta cu prezenta unui sistem de supraveghere. Insa lucrurile nu stau chiar asa! Asigurarea supravegherii eficiente a unei locatii implica mult mai mult decat montarea unui Seku: kit camere supraveghere. Trebuie facuta foarte clar distinctia intre camere de supraveghere, ce fac totusi parte dintr-un sistem de supraveghere, si sistemul efectiv de monitorizare.

Pentru a putea monitoriza activitatea desfasurata intr-o anumita locatie se poate apela cu succes la sisteme de camere de supraveghere, insa acest lucru nu este suficient in cazul in care doriti sa realizati preventia comiterii unor infractiuni. Camerele de supraveghere va pot oferi imagini in timp real de la locul in care sunt montate, insa pentru a se putea interveni, in cazul desfasurarii unor infractiuni, este nevoie ca cineva sa si urmareasca efectiv toate imaginile captate si inregistrate.

In acelasi timp, un sistem complet de supraveghere nu doar inregistreaza imagini, ci si poate si initia anumite actiuni. De exemplu, daca sistemul de supraveghere si securitate este conectat la o firma care asigura servicii profesionala de paza si protectie sau chiar la o sectie de politie, in momentul in care se incearca patrunderea prin efractie, acesta va declansa o alarma de avertizare.

Un sistem de supraveghere performant permite nu doar montarea de camere de supraveghere, dar in acelasi timp si montarea unor senzori auxiliari, cum ar fi cei pentru detectia focului, a monoxidului de carbon, senzori pentru geam spart, senzori de miscare sau contacte sepciale care sesizeaza daca o usa sau o fereastra s-au deschis.

Exista practic mai multe tipuri de sisteme de supraveghere si monitorizare a locuintei sau a spatiului de lucru, la care puteti apela: sisteme de alarma, care anunta prin semnale sonore daca cineva a incercat sau chiar a patruns prin efractie, sisteme de monitorizare mai performante, ce va trimit in timp util dumneavoastra sau politiei mesaje pe telefon sau email si sisteme care sunt monitorizate de terte parti, respectiv de firme specializate de monitorizare a obiectivelor.

In concluzie, camerele de supraveghere sunt de real folos daca doriti sa descurajati infractiunile (prin simpla lor prezenta reusesc uneori sa tina rau facatorii la distanta), sa detectati si sa inregistrati imagini de la o anumita locatie, insa daca doriti sa fiti cu adevarat in siguranta, iar persoanele dragi si bunurile sa fie pazite corespunzator, este recomandat sa montati un sistem de supraveghere complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *