De unde poti cumpara dictionarul limbii romane?

Se stie ca de cele mai multe ori ramanem marcati de diferite evenimente. Pentru mine scoala a fost perioada in care am inteles foarte multe lucruri. Abia atunci am inteles ca nu totul ti se ofera pe tava si ca parintii mei fac eforturi mari sa ne tina la scoala, atat pe mine cat si pe sora mea.

Dupa ce am inteles asta, ajunsesem sa urasc momentul in care ne cerea diverse carti sau bani pentru diferite lucruri, uneori nici nu spuneam acasa doar pentru ca nu vroiam sa imi supar parintii.

Imi aduc aminte ca din alocatie m-am dus si mi-am cumparat dictionarul limbii romane, aveam nevoie la scoala si eram singura care nu-l avea. Cand am ajuns cu el acasa, si la vazut tatal meu, s-a suparat pe mine ca nu i-am spus, dar in acelasi timp era mandru ca economisisem si ca in loc sa ii dau pe prostii i-am dat pe ceva folositor.

 

La un moment dat a inteles si el ca aveam nevoie de un dictionar roman, si supararea i-a trecut cand a vazut cu cata grija umblam cu el, si cat de atenta cautam cuvintele atunci cand imi trebuia la lectii. Mereu am fost mandra de achizitia mea, si mereu m-am bucurat ca am reusit  sa strang bani pentru a cumpara ceva util, si nu i-am mai cheltuit pe prostii, asa cum faceam pana atunci.

Acum sunt posesoarea unui minunat dictionar limba romana cumpar din alocatie si pentru prima data dupa mult timp ma pot mandri ca reusesc sa imi fac toate temele fara ajutorul colegilor sau al vecinilor, pentru ca la ei apelam mereu cand aveam nevoie de dictionarul limbii romane.

Nu am asteptam sa fiu atata de incantata de acest dictionar si cei drept nici nu ma asteptam sa reusesc sa trec cu brio de orele de romana, care pana atunci mi se pareau un chin, in adevaratul sens al cuvantului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *