Casa de marcat, un subiect tabu

Trebuie sa recunosc ca un singur lucru ma sperie, nu inteleg cum functioneaza o casa de marcat, nu vorbesc de cele din supermarketuri, ci de cele mici, ce se gasesc in magazinele de cartier si nu numai. Nu am lucrat in domeniu, pentru ca nu este de mine, am avut o tentativa, dar am lasat-o balta, si tocmai de aceea in prezent prefer sa lucrez in alt domeniu, job ce nu implica bani si plati.

Totusi revenim la subiect, casele de marcat, am auzit o multe de lucruri despre ele, dar nu stiam ca sunt de mai multe feluri, sau ca exista site-uri specializate, asa am gasit site-ul tehnicafiscala.ro, un loc in care afli o multime de lucruri cum ar fi legile dar si termene pentru implementarea noilor case de marcat au fost publicate.

Ce inseamna fiscalizare casa de marcat?

Cand am auzit prima data aceasta expresie m-am blocat, sunt lucruri tehnice dar care te ajuta sa lucrezi legal, am gasit pe site ce trebuie sa contina un dosar pentru ce trebuie depus la Directia Generala a Finantelor Publice (D.G.F.P.) de judet, respectiv a Municipiului Bucuresti, in a carei raza teritoriala se afla punctul de lucru, voi trece in revista cateva, dar pentru a detine un dosar complet va trebui sa vizitezi site-ul si sa te asiguri ca urmezi cei trei pasi, trecuti acolo.

In primul rand ai nevoie de o copie dupa Codul Unic de Inregistrare (CUI), o copie dupa Certificat de Inregistrare Fiscala (CIF) – doar in cazul firmelor platitoare de TVA, o copie dupa contractul de inchiriere unde va instalata casa de marcat, de asemenea o copie dupa certificatul constatator si rezolutia O.R.C., inclusiv mentiunile, dar si multe alte documente.

Prin urmare exista o intreaga procedura de fiscalizare casa de marcat, procedura ce este detaliata pe site, si care o data urmata cu strictete, va fi imposibil sa iti fie refuzat dosarul.

Tot pe site am auzit prima data de casa de marcat datecs, dar multe lucruri utile si interesante le vei gasi pe tehnicafiscala.ro aici gasesti persoane specializate, ce iti pot raspunde la orice intrebare, si care te pot indruma in alegerea casei de marcat perfecte si ce pasi trebuie sa faci pentru a lucra legal si corect.

 

2 comentarii la „Casa de marcat, un subiect tabu

  1. Am lucrat cu casele de marcat ..nu e mare lucru ,inveti repede procedura dar trebuiesc invatate ..memorate codurile produselor respective .cu timpul le inveti si pe acelea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *