Dilema marturiilor pentru nunta sau botez

In ultimii ani, a devenit un obicei ca invitatii care participa la nunta, botez sau alt eveniment sa primeasca mici daruri, care sa le aminteasca de momentul in care au celebrat impreuna casatoria sau alt moment al vietii. Asadar, iata inca o problema de bifat pentru pregatirea unui eveniment si nu intotdeauna este una simpla! Marturia nuntii, de exemplu, ar trebui sa ii defineasca pe miri printr-un obiect mic si nu prea scump, unii dorindu-si sa lase nuntasilor o amintire eleganta, chiar sa impresioneze prin opulenta, iar altii cauta ceva creativ si frumos.

Amintiri in imagini

Orice eveniment important are un fotograf care surprinde diferite momente si care face poze invitatilor. O varianta la moda si foarte apreciata de invitati poate fi o amintire in imagini: fotografii cu mirii sau cu bebe si fiecare invitat pot fi puse pe magneti sau in rame foto personalizate prin tipar. Bineinteles ca invitatii pot primi si poze sau filmari de la eveniment, dar acelea sunt, de obicei, in format electronic si e pacat sa nu ramana ca o amintire si o imagine pusa pe un suport dragut.

Mici amintiri elegante sau creative

Unele evenimente sunt o adevarata desfasurare de eleganta, fast si opulenta. Iar marturiile trebuie sa fie pe masura!

O idee de marturie potrivita pentru nunti care exprima eleganta poate fi oferirea de mici recipiente cu parfum, evident personalizate cu numele mirilor. Nu sunt mai putin lipsite de eleganta micile bibelouri sau altfel de decoratiuni (exista multe idei de sticlute mici ornate), plante mici, carnoase sau care traiesc mult si sunt usor de ingrijit, in vase frumos decorate. Bomboanele de ciocolata fina, impachetata in ambalaj elegant, personalizat sau mici ornamente reprezentand ingerasi ori obiecte folosite de bebe pot fi idei pentru marturii care pot fi oferite la botez.

La nunti, timpul mai indelungat al evenimentului permite mirilor cu spirit creativ sa invite un artist care sa ofere nuntasilor caricaturi sau portrete facute in timpul nuntii.

Decoratiuni artizanale

La incheierea nuntii, invitatii primesc, de obicei, o sticluta cu tuica si prajituri. Mirii pot imbina aceasta traditie mai veche cu noul obicei de a oferi o marturie facand nuntasilor cadou la plecare cate o sticla cu tuica, dar care sa fie decorata (mici lucrari, cu adevarat impresionante, sculptate in lemn si introduse in sticla sau sticle imbracate in diferite texturi, fie sticle pictate cu maiestrie sau mici butelci ornate).

Mirii care nu vor sa ofere tuica nuntasilor la plecare pot face cadou miere in mici vase de ceramica artizanala sau in borcanase ornate si personalizate. Mierea in borcanase simpatice poate fi un cadou foarte apreciat si de catre participantii la botez sau chiar la alte evenimente de familie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *