4 pasi fundamentali pentru amenajarea gazonului de vis

4 pasi fundamentali pentru amenajarea gazonului de vis

 

Gazonul este un element esential pentru aspectul ingrijit al oricarei gradini, fie ca vorbim despre curtea locuintei personale sau despre spatiul din jurul unui ansamblu rezidential. Pe langa faptul ca un gazon bine intretinut schimba complet infatisarea gradinii, se pare ca acest covor verde aduce si un efect de racoare, benefic pentru sanatatea persoanelor care se bucura de el.

Daca iti doresti sa ai o peluza ordonata pe tot parcursul anului, trebuie sa eviti anumite greseli atunci cand o amenajezi. Indiferent daca optezi pentru o lucrare simpla de amplasare sau pentru un proiect de peisagistica, incearca sa tii cont de cativa pasi simpli.

Uite care sunt etapele pe care ar trebui sa le urmezi in amenajarea gazonului:

 1.Indeparteaza vegetatia existenta

Inainte de orice, alege cu atentie locul in care iti doresti sa amenajezi noua peluza, iar apoi indeparteaza orice buruiana care exista in acest spatiu. In cazul in care te intrebi ce vei face cu toate resturile vegetale dupa aceasta operatiune, raspunsul il gasesti aici: https://www.fermierulafacerist.ro/tocator-resturi-vegetale.  Acest tocator poate fi utilizat atat pentru maruntirea buruienilor, cat si pentru tocarea cocenilor de porumb, paielor si chiar scoartei de copaci, asa ca il vei putea folosi si in alte scopuri. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca acest pas este foarte important pentru obtinerea unui gazon uniform, asa ca ai grija sa nu il ratezi.

2.Gestioneaza deseurilor menajere

Probabil ca iti poti imagina cu cate reziduuri ai de a face atunci cand instalezi gazonul intr-o curte. In plus, este un lucru bine cunoscut faptul ca deseurile  menajere sunt cele mai comune tipuri de deseuri pe care le producem zilnic, drept urmare, nu trebuie sa te lasi luat prin surprindere de cantitatea de gunoi cu care te vei confrunta. Gestioneaza aceasta problema rapid, apeland la o firma de colectare. De exemplu, firma Greenglobal colecteaza deseuri menajere precum hartie, carton, metale, resturi alimentare, resturi organice si lemnoase. Asadar, poti spune ca aceasta etapa este ca si rezolvata.

 

3.Apeleaza la profesionisti

Fara doar si poate, daca vrei sa ai gazonul la care ai visat, cel mai bine este sa apelezi la profesionisti. Poti gasi rulouri de gazon in Bucuresti la Filgarden,ro, furnizori de servicii complete pentru gardini si spatii verzi.Daca faci aceasta alegere vei observa, in primul rand, calitate la nivel de executie. In al doilea rand, experienta echipei iti va pune la dispozitie noua gradina in cel mai scurt timp posibil.

4.Procesul de intretinere

Bineinteles, acest punct nu trebuie exclus. Dupa instalarea peluzei, umiditatea solului trebuie mentinuta constanta, pana cand are loc procesul de germinare. De asemenea, este foarte important ca iarba sa fie tunsa atunci cand ajunge la o lungime de aproximativ 8-10 cm, adica o data pe saptamana.

 

Un comentariu la „4 pasi fundamentali pentru amenajarea gazonului de vis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *