Aflati ce utilaje sunt utilizate pentru lucrari de foraje apa

Accesul la apa potabila reprezinta o necesitate, sursa de apa de la o casa fiind foarte importanta. Din acest motiv, este indicat ca pentru lucrarile de foraje pentru alimentarea cu apa pentru consum, menajera sau irigatii in gradina, sa se utilizeze utilaje de buna calitate. Puteti conta pe serviciile noastre de executare a forajelor de mica si mare adancime, sau puteti achizitiona de la noi pompe submersibile si hidrofoare  de calitate nemteasca, Wilo sau importate din Italia – marca ZDS.

Daca aveti nevoie de apa potabila pentru acoperirea nevoilor personale, este recomandabil sa intrebati vecinii din zona in care locuiti, cam la ce adancime sunt fantanile din imprejurimi si daca apa este buna pentru consum. Acest lucru va ajuta sa va faceti o idee legata despre cat trebuie sapat. Puturile de mica adancime adesea au apa contaminata de infiltratii provenind de la fosele din zona sau de ingrasaminte, ori care este prea dura. De aceea, montarea de filtre si respectiv, instalatii suplimentara cum sunt, de pilda, statiile de decantare, poate fi o solutie. In orice caz, va recomandam sa luati cateva mostre si sa le testate intr-un laborator specializat, dupa limpezirea apei. Daca angajati o echipa de forajisti, misiunea acestora este sa izoleze perfect straturile acvifere intermediere si sa execute o denisipare finala eficienta.

Exista mai multe metode de realizare a unor foraje de alimentare cu apa: cu circulatie directa de fluid de foraj, aplicand principiul forajului mecanizat clasic rotativ hidraulic; de asemenea, mai sunt si forajele care se sapa cu circulatie inversa, cu noroi bentonic. Acestea din urma sunt incluse si in pachetul de servicii foraje Prodac.

Pe scurt, executm foraje de adancime de peste 60 metri, folosind sapa cu diametru de 444.4 mm, burlan de protectie de 600 mm si pentru tubare, burlane din PVC marca Valrom special proiectate pentru executia de puturi de apa. Filtrele sunt prevazute cu fante din PVC, iar filtrul invers este fabricat cu pietris margaritar avand granulatie 1-3 mm. In scopul izolarii stratelor de suprafata, folosim dopuri de argile si ciment, ceea ce va aduce garantia unei ape de buna calitate. Pentru a curata forajul, implementam metoda cu aer lift, care se efectueaza cu ajutorul pompei Mamuth, iar pentru realizarea noroiului se foloseste bentonita. Pompele submersibile Wilo, Grundfos, ZDS si Franklin sunt protejate la lipsa de faza, apa si la factori precum socuri termice, gratie echiparii cu un tablou de automatizare amplasat in cabina forajului.

Un foraj de alimentare cu apa bine realizat va poate folosi pe termen lung, necesitand minime masuri de intretinere.

Un comentariu la „Aflati ce utilaje sunt utilizate pentru lucrari de foraje apa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *