Camere de supraveghere sau agent de paza? Avantaje si dezavantaje

Una dintre nevoile fundamentale ale oamenilor o reprezinta siguranta. In fiecare zi ne dorim si vrem sa stim ca atat cei de langa noi, cat si bunurile noastre sunt mereu in siguranta, iar pentru a le o asigura gasim diferite solutii. In cele ce urmeaza, vom incerca sa vedem cum putem sa ne asiguram confortul mental cu ajutorul a doua solutii care pot fi aplicate atat separat, cat si impreuna: camerele de supraveghere si agentii de paza.

Silver CCTV Camera on the white wall

Camerele de supraveghere – gardienii casei  si afacerii tale

Tehnologia evoluata a zilelor noastre aduce cu sine multiple avantaje, intre care unul esential pare a fi, pentru foarte multi dintre noi, protejarea spatiului in care locuim sau unde ne desfasuram activitatea. Daca in urma cu cativa ani doar anumite institutii isi permiteau instalarea unor camere video pentru supraveghere, acestea fiind considerate un lux, astazi foarte multe persoane juridice, dar si fizice, apeleaza la ele. Mai mult, pe parcursul timpului, ele au fost imbunatatite, caracteristicile lor raspunzand unor nevoi diferite.

De ce ar trebui si tu sa apelezi la ele? Mai jos vei gasi principalele lor avantaje!

Care sunt avantajele semnificative ale acestora?

  • Un prim avantaj al folosirii unui sistem de supraveghere il reprezinta functionarea continua, chiar si pe timp de noapte. Astfel, vei avea informatii despre orice miscare petrecuta in absenta ta, dar si despre persoanele care patrund in spatiul privat. De asemenea, folosit acasa, un asemenea sistem te poate pune in garda si ajuta cu privire la depistarea raufacatorilor. Gasesti camere pentru supravegherea exterioara pe site-ul A2t foarte bune in acest scop. Comanda si vei fi surprins de calitatea imaginilor!
  • Aria vizuala extinsa a camerelor este o alta calitate importanta a acestora. Mai mult, stocarea datelor este esentiala pentru orice camera folosita pentru supraveghere. Aceasta poate ajuta cu probe concludente, probe care sa ajute la desfasurarea anchetelor in caz de patrundere prin efractie, vandalism sau accidente.
  • Un alt avantaj al instalarii unui astfel de sistem este faptul ca verificarea se poate face in orice moment, de oriunde, de pe un calculator conectat la Internet. De asemenea, se pot pune anumite setari care sa permita trimiterea pe email a pozelor in caz de miscare. Aceasta functie este utila doar celor care nu locuiesc in zone aglomerate, caci, in caz contrar, vor primi foarte multe fotografii inutile.
  • Pe langa acestea, pot fi integrate si alte functii, precum alarme si senzori. Alarmele pot fi oprite tot prin simpla conexiune la Internet, in cazul in care constati, cu ajutorul camerelor, ca ai de a face doar cu o falsa alarmare.

Consideri ca vremea rece este un impediment pentru buna functionare a camerelor de supraveghere? Dimpotriva! Conteaza doar sa alegi modelul potrivit! Ele functioneaza in mod normal la temperaturi de pana la -30 de grade.

Astfel, orice camera de supraveghere reprezinta o investitie sigura, pe termen lung, atat pentru tine ca proprietar, cat si pentru o companie.

Pentru cine este agentul de paza o solutie excelenta?

O solutie buna si des utilizata pentru supravegherea locatiilor companiilor o reprezinta agentul de paza. Dar ce face o companie cand un singur om trebuie sa aiba grija de tot, sa fie cu ochii pe tot ce misca? Din pacate, vizibilitatea sa nu este la fel de mare ca cea a unor camere de supraveghere. El nu poate avea o imagine de ansamblu asupra a tot ceea ce se petrece, decat cu ajutorul lor. Este adevarat ca o persoana poate descuraja potentialii raufacatori si ca poate interveni in cazul in care se desfasoara o infractiune sau un incident, poate suna dupa ajutor, insa daca acesta este agresat, nu va mai putea face nimic, nu isi va mai aduce aminte in mod clar detalii despre incident. De aceea, un sistem de supraveghere va reusi sa puna cap la cap toate informatiile necesare desfasurarii unei anchete.

Agentul de paza este o solutie scumpa pentru locuintele personale, din cauza costurilor ridicate pe termen lung, acesta presupunand mai multe cheltuieli, printre care, cea mai semnificativa reprezantand-o salariul lunar.

Asadar, avand in vedere vizibilitatea extinsa, functionarea continua, stocarea datelor, abilitatea de a urmari in timp real, online, precum si costurile avantajoase ale camerelor de supraveghere video putem afirma ca ele reprezinta calitati ce fac din acestea un “must have” atunci cand e vorba de siguranta. Este adevarat ca pentru companii combinarea acestora cu factorul uman sporeste nivelul sigurantei si este de dorit sa functioneze impreuna, dar pentru locuintele personale camerele video reprezinta solutia ideala.

 

2 comentarii la „Camere de supraveghere sau agent de paza? Avantaje si dezavantaje

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *