Cum sa ai costuri mai mici cu imprimanta?

 

Imprimantele pot avea o viata mai lunga daca sunt bine intretinute si daca utilizatorul se informeaza privind consumabilele pe care le poate folosi. De asemenea, imprimarea poate fi rentabila daca se aleg cartusele cu capacitate de imprimare mai mare, daca se foloseste un mod econom de imprimare etc.

Economie la toner

Cartusele noi sunt adesea scumpe, dar exista variante cu capacitate de imprimare mai mare, care costa mai mult, dar sunt mai rentabile raportand pretul cartusului la numarul de pagini listate.

In functie de modelul de imprimanta, pe langa cartusele cu toner originale, exista pe piata cartuse compatibile, la preturi mai mici. Atentie insa ca astfel de cartuse pot deteriora imprimanta si nu sunt acceptate de firmele care asigura service pentru imprimantele aflate in garantie!

Tonerul se poate economisi la listare, imprimantele avand la setari optiunea de a lista la un nivel economic, contrastul nu este perfect, dar unde nu este necesara o calitate exceptionala, se poate folosi aceasta setare de listare.

Economie de toner se poate face si alegandu-se un font mai subtire, literele groase necesitand mai mult toner la imprimare. Imaginile sau desenele sunt, de asemenea, spatii care necesita mult toner pentru a fi imprimate, asadar ar fi de preferat sa fie cat mai putine.

Ce consumabile sunt de folos pentru a face economie la listare?

Pentru unele modele de imprimante, este necesar sa se schimbe chip-ul pentru ca imprimanta sa accepte un cartus reincarcat sau, in anumite conditii, se poate reseta imprimanta pentru a se putea lista peste limita impusa de chip.

De asemenea, daca se doreste reumplerea unui cartus cu toner pentru imprimanta, este necesara curatarea acestuia inainte de a fi umplut.

Cilindrul trebuie curatat sau inlocuit pentru a se obtine o imprimare optima, deteriorarea cilindrului determina murdarirea sau patarea foilor de hartie, iar reumplerea cartusului isi pierde rostul daca listarea nu are calitate.

Reincarcarea cartusului cu toner trebuie facuta de un specialist, care vede posibilele probleme ale cartusului si le semnaleaza pentru a fi remediate, altfel riscati sa platiti un refill degeaba si sa va deteriorati imprimanta si hartia.

2 comentarii la „Cum sa ai costuri mai mici cu imprimanta?

  1. Cu reumplerea cartuselor se reduc costurile per pagina listata iar Mival comercializeaza tonere refill de calitate cum sunt marcile Amteq si UniNet……..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *