Cum sa protejezi alimentele de mirosuri si gusturi neplacute in frigider?

Ti s-a intamplat vreodata sa gasesti in frigider lactate puse cu o zi inainte, dar care au primit miros sau gust neplacut? Pe langa mentinerea curateniei si improspatarea periodica a interiorului frigiderului, exista cateva solutii pe care gospodinele le stiu sau care pot fi descoperite in magazine.

 

Trucuri pentru mentinerea aerului proaspat in frigider

 

Bineinteles ca trebuie, intai de toate, eliminate toate alimentele care sunt sursa mirosului greu si, daca timpul permite, este recomandata spalarea frigiderului cu bicarbonat si otet sau cu otet amestecat cu apa.

Un truc rapid pentru a scapa de mirosul neplacut din frigider si cu un efect foarte placut este lasarea unui vas cu zat de cafea sau cu cafea proaspat macinata. Astfel, mirosul cafelei parca inlocuieste mirosul greu sau da miros placut de cafea proaspata, care, insa, nu contamineaza alimentele.

Lamaia stoarsa pe o bucatica de material textil, bicarbonatul de sodiu, vanilia, scortisoara sau cateva feliute de portocala pot fi, de asemenea, solutii de odorizare a frigiderului. Sau un carbune de lemn, dintre cele folosite la gratar poate absorbi aromele puternice si sa fereasca alimentele sensibile la mirosuri.

Solutii din magazin pentru ingrijirea frigiderului

Pe langa detergenti speciali pentru curatarea frigiderului sau deodoranti destinati pastrarii in frigider, exista si solutii tehnice pentru mentinerea in bune conditii a alimentelor in frigider. De exemplu, un filtru pentru frigider Samsung reduce sedimentele, rugina, murdaria, clorul, mirosul si gusturile nedorite.

Cine are grija ca aparatele sa functioneze in bune conditii investeste o valoare rezonabila pentru ca frigiderul sa functioneze in conditii mai bune timp de 6 luni, fara sa aiba surprize neplacute in acest timp.

Fie alegi sa aplici un truc de gospodina, fie cumperi un accesoriu destinat ingrijirii frigiderului, important este sa pastrezi in ordine alimentele si in compartimentele special create pe cele sensibile, dar mai ales sa nu le lasi sa se strice, deoarece frigiderul se poate transforma intr-un mediu propice dezvoltarii microbilor. Pentru a evita inmultirea bacteriilor este recomandata folosirea unei temperaturi cat mai scazute, chiar daca va creste consumul aparatului.

Un comentariu la „Cum sa protejezi alimentele de mirosuri si gusturi neplacute in frigider?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *