De ce Bulgaria este mai vizitata decat Romania de turisti?

Se anunta frecvent la stiri ca Bulgaria este o destinatie preferata de turisti in detrimentul Romaniei, iar comentariile romanilor la topurile destinatiilor turistice contin diverse explicatii. Turistii romani care au vizitat litoralul bulgaresc confirma statisticile, laudand plajele, apreciind drumurile si ospitalitatea bulgarilor.

Farmecul plajelor bulgaresti

Desi Bulgaria are plaje in aceeasi parte a Mării Negre ca si Romania, in sud, la Sunny Beach de exemplu, apa este mai limpede si calda, iar malul marii este acoperit cu nisipuri placute.

In plus, este remarcabila curatenia in statiunile bulgaresti, ceea ce inca lipseste pe plajele noastre. Atmosfera in statiuni bulgare este comparabila cu cea a statiunilor de pe litoralul nostru, in unele statiuni fiind multa lume si multa agitatie, dar sunt locuri unde este liniste, se pot gasi plaje salbatice, cu un farmec aparte sau plaje aranjate impecabil, cu acces la internet si tot confortul.

Drumurile din Bulgaria sunt mai bune

Bulgarii au reusit sa avanseze cu modernizarea retelei rutiere, autostrazile acopera distante mai lungi, iar la Sofia, centura de ocolire a orasului ajuta turistul sa calatoreasca fara sa piarda prea mult timp in preajma capitalei. Astfel, pentru turistii din Transilvania sau din Banat, litoralul bulgar poate fi la fel de accesibil sau este chiar mai usor de parcurs drumul decat spre statiunile romanesti.

Daca nu doriti sa calatoriti cu masina personala, spre litoralul romanesc se poate ajunge cu trenul sau autocarul, din unele zone si cu avionul, insa mai rare sunt agentiile turistice care ofera circuite cu autocarul pentru litoralul romanesc, care sa duca turistii direct la hotel si sa ofere avantajele unui pachet de circuit. Pe de alta parte, agentiile ofera turistilor charter cu autocarul spre Bulgaria, in care se formeaza grupuri organizate, se leaga prietenii, turistii pot beneficia de suportul unui ghid si enumerarea avantajelor poate continua.

Serviciile bulgarilor conving multi turisti romani

Când e vorba de servicii, devine clar de ce Bulgaria castiga mai multi turisti: ofera servicii mai bune, mai ales in hoteluri, unde pachetele all inclusive sunt net superioare celor din Romania. Unele hoteluri din Romania au abordat ofertele all inclusive, insa nu toate au reusit sa ofere si altfel de servicii decat cele de la restaurant sau bar.

In plus, personalul teraselor bulgare imbie clientii sa ii viziteze si stiu sa se faca placuti, pe cand in restaurantele romanesti sunt inca multi ospatari care nu au aflat ca slujba lor este sa-i faca pe clienti sa se simta bine in localul lor.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *