8 lucruri despre care NU stiai ca se pot recicla!

8 lucruri despre care NU stiai ca se pot recicla!

Conform legislatiei, persoanele fizice si juridice din Romania sunt obligate sa gestioneze corespunzator deseurile, astfel incat impactul asupra mediului sa fie cat mai mic. Avand in vedere ca situatia este din ce in ce mai grava la nivel global, fiecare persoana are obligatia de a lua masurile necesare pentru protejarea mediului inconjurator, iar aruncarea resturilor in cosurile si pubelele speciale reprezinta un prim pas.

Vrei sa adopti si tu un comportament eco-friendly, insa nu stii ce anume se poate recicla? Atunci ai ajuns in locul potrivit! Bineinteles, in legatura cu acestea ii poti informa si pe cei apropiati tie, fie ei prieteni, colegi sau sefi. Mai mult, in ceea ce ii priveste pe cei din urma, ai putea sa le sugerezi sa adopte un stil de conducere care sa nu afecteze mediul, intrucat sunt o multime de consumabile folosite la birou ce trebuie reciclate! De altfel, poti veni si cu solutia: achizitionarea de cosuri speciale pentru acestea. De exemplu, cosuri pentru colectarea selectiva gasesti pe arli.ro, un magazin care vine cu solutii excelente pentru igiena. Sugereaza-i managerului tau si, daca este o persoana careia ii pasa de mediul inconjurator, dar si care vrea sa evite amenzile, sigur va fi de acord cu aceasta masura.

In continuare, poti citi despre lucrurile care trebuie neaparat reciclate:

  1. Bateriile auto – reciclarea acestora este reglementata prin lege, iar nerespectarea ei presupune plata suplimentara la achizitionarea unei noi baterii. Ea contine substante toxice, motiv pentru care nu trebuie sa o arunci oriunde. Astfel, daca ai nevoie de o noua baterie, asigura-te ca o vei da la schimb pe cea veche. Mai mult, in cazul in care masina ta necesita o baterie rombat model cyclon 55ah ori alt tip de acumulator, intra pe site-ul Neobat. Fara indoiala, o vei gasi pe cea potrivita pentru autoturismul tau!
  2. Cartusele de la imprimante – acestea trebuie reciclate, iar majoritatea companiilor care se ocupa de reincarcari includ serviciul. De altfel, pentru fiecare cartus trimis unei firme de reciclare, primesti si bani, care sa iti serveasca incarcarii altuia!
  3. Doze de aluminiu – acestea se clatesc inainte de a se arunca si se aplatizeaza.
  4. Cutiile de la conserve – ele se spala inainte de a fi puse in containerul special, pentru a se inlatura orice urma de sos sau altceva. In plus, trebuie pastrate si capacele, care se pun in interiorul cutiilor.
  5. Ulei de motor, ulei uzat, grasimi vegetale – sunt foarte toxice pentru apa si sol, motiv pentru care nu trebuie aruncate oriunde!
  6. Becuri si tuburi fluorescente – ele pot fi extrem de periculoase pentru mediu!
  7. Deodorantele – se recicleaza separat, in centre speciale!
  8. Hainele – in momentul in care ajung la un grad inalt de uzura, ele trebuie neaparat reciclate, nu aruncate la ghena!

Asadar, daca vrei sa adopti un comportament eco-friendly atat acasa, cat si la birou, atunci tine cont de toate lucrurile care trebuie reciclate! In acest mod, contribui la o viata mai sanatoasa pentru tine si copiii tai!

 

Un comentariu la „8 lucruri despre care NU stiai ca se pot recicla!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *