Calculatorul de credite

Vine sotul meu acasa parca plutind, zambind de zor si foarte fericit, imi da vestea cea mare. Vrea sa cumpere un teren in apropiere de Bucuresti, unde sa ne facem o casuta, locul unde sa ne retragem la batranete, locul nostru de odihna. Incantata de ideea lui, dar putin mai realista decat el, il intreb destul de direct: de unde avem bani pentru un teren.

Stiam deja ca asta este o investitie destul de mare si ca noi nu ne permitem, dar ce-i drept daca ne luam un teren langa capitala mult mai dificil era sa construim casunta la care visam amandoi. Ciudat este ca la fel de zambind mi-a raspuns ca el are solutia, si ca desi imi petrec mult timp la calculator nu stiu mai nimic. 

Curioasa, fara sa mai stau pe ganduri l-am intrebat despre ce solutie vorbeste si ca un bun profesor imi povesteste despre calculator credite, mi-a spus ca acest caculator te ajuta sa vezi rata lunara in functie de suma si de perioada de creditare. Putin incurcata de acest lucru si cum sotul meu ma cunoaste destul de bine, incepe sa imi povesteasca cum functioneaza acest calculator. Dar sincer nu asta era problema mea, ci ideea de credit si de perioada ratei. In fine m-am lasat pe mana sotului meu si dupa ce am apelat la specialisti, am aflat ca ne incadram la un credit pe o perioada mai lunga de timp si ca vom putea primi suma necesara pentru a ne indeplini visul.

Zis si facut, am depus actele necesare unui credit si dupa ce am primit aprobarea am inceput cautarea locatiei perfect pentru locul nostru de odihna. Am gasit locul perfect pentru ceea ce vroiam amandoi si trebuie sa recunosc ca plata ratelor a fost o nimica toata, si ca suntem cu un pas mai aproape de a ne indeplini visul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *