Cum alegem corect casa de amanet

Daca avem nevoie amanet aur inseamna ca am avut motive intemeiate sa nu ne despartim de bijuteriile noastre. Acesta este unul dintre beneficiile majore ale amanetatului: obtii un imprumut care nu este bancar, fara sa te prezinti la ghiseu cu girantii, ci garantezi cu bijuteriile.
Iata de ce aspecte trebuie sa tinem cont cand alegem o casa de amanet:
1) Disponibilitatea personalului. Acolo unde personalul isi face timp sa-ti explice pe indelete procedurile si pasii tranzactiei inseamna ca este si trasparenta. Neavand nimic de ascuns nu ofera raspunsuri evazive, nici nu interzice intrebarile.
2) Exista mai multe locatii ale casei de amanet, in cartierele importante, din orasele importante. Daca nu ar fi fost cinstiti, nu ar fi reusit sa se dezvolte, ci si-ar fi inchis rapid portile.
3) Respecta bunurile clientului si persoana, indiferent de statutul social. Sunt dispusi sa primeasca si bijuterii rupte, monede gaurite, ceasuri cu mici defectiuni sa te ajute.
4) Toate informatiile sunt la vedere, clientul isi poate evalua singur aurul, afla suma ce o primeste in schimbul bunurilor sale, suma datorata si defalcat dobanda zilnica.
5) Garanteaza confidentialitatea datelor personale si securitatea bucurilor amanetate.
6) Are contacte variate, prin chat, telefon si mail ca sa poti alege forma care te reprezinta cel mai bine.
7) Se afla in continua expansiune ca dovada a faptului ca clientii sunt multumiti.
8) Iti lasa timp de gandire si de razgandire, nu te preseaza in niciun fel. Mai intai completezi gratuit cererea, apoi te duci la ghiseu sa-ti ridici banii.
9) Ofera o gama variata de servicii si nu se poate ca din toate sa nu ti se potriveasca unul: amanet, vanzare, cumparare, evaluare produse gratuit, identificarea tipului de aur detinut de catre specialisti.
Inainte de a ne amaneta bijuteriile este important sa verificam indeplinirea acestor puncte si sa nu ne pripim. A amaneta inseamna a rascumpara in conditii avantajoase in scurt timp ceea ce ai dat spre pastrare.

2 comentarii la „Cum alegem corect casa de amanet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.