Imbunatateste aspectul masinii tale cu un set de jante

Jantele sunt un accesoriu nelipsit de la orice masina care vrea sa impresioneze prin aspectul sau. Insa ele n-au fost mereu atat de apreciate si disponibile ca in prezent. La inceputul erei automobilistice, jantele erau un accesoriu exclusivist, pe care si-l permiteau foarte putini soferi si erau folosite in special pentru masinile de raliu. Era concepute din magneziu ca si aliaj principal de fabricare, iar aspectul era limitat la spite sau diferite forme pline. Procedeul de fabricatie fiind complex pentru acea perioada, un set de jante ajungea la un pret exorbitant pentru majoritatea soferilor. Un alt dezavantaj era faptul ca aspectul se deteriora foarte rapid. Nu erau aplicate diverse straturi protectoare de vopsea pentru o durata ridicata, cum sunt in prezent, astfel jantele isi pierdeau stralucirea in mai putin de un an.

 

Costul lor ridicat, aspectul care se deteriora rapid si numarul mic de bucati au facut ca jantele sa nu fie considerate un accesoriu demn de schimbat pe masina. Incepand cu anii 2000, cand si-au facut simtita prezenta puternic pe piata de accesorii auto companii precum BBS, OZ Racing sau Borbet, procesul de fabricare si dezvoltare a devenit mult mai accesibil odata cu interesul mai multor companii in acest domeniu, astfel incat costul unui set de jante a scazut considerabil.

 

Domeniul accesoriilor auto s-a dezvoltat in ultima perioada, iar acum un set de jante aliaj sunt disponibile la un pret accesibil, in sute de nuante diferite pentru orice gust. In prezent, orice sofer poate sa-si schimba aspectul masinii sale, montand un set de jante care sa completeze liniile autoturismului si sa-l faca mai atragator.

 

Gama de jante se imparte in principal intre jante aliaj si jante tabla, cu noile modele jante hybrid care au un aspect mai placut si sunt facute din acelasi aliaj ca si modelele din tabla. Jantele din aluminiu sunt preferate pentru ca sunt cele mai variate in temern de aspect, fiind disponibile in sute de mii de nuante si forme, de la forme agresive in spite pana la linii formale si pline, pentru un aspect clasic. Jantele din tabla sunt preferate in timpul sezonului rece sau pentru folosiri intense pe teren accidentat, datorita rezistentei lor marite la uzura sau socuri mecanice spre deosebire de jantele din aliaj.

 

Aspectul unui autoturism poate fi imbunatit considerabil cu un set de jante potrivite si se recomanda montarea unuia care sa completeze aspectul masinii si sa faciliteze performanta masinii. Completarea asepctului este la gustul fiecaruia, iar facilitarea performantelor tine de dimensiunea jantelor si materialele din care este construita.

 

Se recomanda jante auto care respecta dimensiunile omologate pentru un autoturism. Motivul este foarte simplu: cu acele dimensiuni a fost testata masina si a dat randament maxim. Ca o comparatia, daca montati jante de 19 pe o masina care a fost gandita sa ruleze cu jante de 16 maximum, veti intampina disconfort in timpul rularii, datorita tinutei de drum mai rigida si greutatii cu care masina va rula.

 

Cea mai simpla metoda in prezent, este achizitionarea unui set de jante online, putand analiza modelele din confortul biroului, fara a fi nevoie sa va deplasati la un magazin de piese auto si nu sunteti limitat de un spatiu fizic de stocare

 

Un comentariu la „Imbunatateste aspectul masinii tale cu un set de jante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *