StartUp Nation: O clipa de curaj sau cum sa risti totul pentru un vis

In ultimul an, am simtit constant acea misterioasa nevoie de schimbare, care nu mi-a spus nimic concret, ci doar ca trebuie sa fac ceva diferit. Nu de putine ori m-am surprins visand cu ochii deschisi, facandu-mi planuri, renuntand la ele si gandindu-ma, iar, la altele noi. Conversatiile din mintea mea sunau, adesea, astfel:

 

– Cum ar fi daca mi-as depune demisia maine si m-as apuca de altceva?

– Cum sa fie? Ai intra in panica si ti-ai da seama ca nu stii ce sa faci, imi raspundeam tot eu.

– Pesimista, ca de obicei… Hai, ce poate fi atat de rau? Daca nu merge, renunti si te intorci la job. Macar incearca!

 

Bineinteles, discutiile cu mine insami continuau la nesfarsit. La un moment dat, o prietena buna m-a intrebat daca stiu ceva despre StartUp Nation. Desigur ca eram la curent, caci in capul meu se derulau mii de scenarii, pe care nu le-am impartasit cu nimeni, pana atunci. Pasiunea mea pentru produse naturale, precum smoothie-uri din combinatii inedite de fructe, legume si superalimente deja era cunoscuta de toata lumea. Toti prietenii imi laudau retetele si ma intrebau de ce nu duc aceasta pasiune la urmatorul nivel.

 

Pana la urma, aveau dreptate. De ce nu? Am pus totul pe hartie si am decis sa imi deschid un magazin online, unde sa ofer toata dedicarea si priceperea mea, punand la dispozitia publicului programe specifice de detoxifiere, energizare si slabire prin sucuri si smoothie-uri naturale, proaspete, preparate fara procesare termica si fara conservanti.

 

Lucrand de foarte multi ani intr-o multinationala si avand numerosi clienti ce detin diverse afaceri, stiam cat de importanta este crearea unui website profesionist si promovarea strategica a noilor mele idei. In plus, segmentul serviciilor si produselor naturale, bio si homemade se afla in plina crestere in Romania, asa ca am nevoie de cele mai bune instrumente pentru a ma diferentia de competitie.

 

Asadar, am acordat o atentie deosebita si am planuit sa aloc o parte semnificativa din buget marketingului online, fara de care nicio afacere nu poate supravietui, in momentul de fata. Am decis sa apelez la servicii specializate pentru a crea o pagina web originala, optimizata, cu un design grafic inedit. Totodata, ma voi axa foarte mult si pe branding, dorind sa construiesc nu numai o afacere, ci o intreaga poveste, care sa inspire publicul si sa il faca receptiv la un stil de viata sanatos, pe care mi-am dorit dintotdeauna sa il promovez.

 

Cand le-am spus prietenilor despre planul meu, s-au oferit imediat sa ma ajute sa il fac cunoscut, odata ce se va materializa. Cu toate acestea, am vrut sa concep un plan de promovare ca la carte, asa ca am stabilit ca voi solicita ajutorul specialistilor in social media, optimizare SEO si campanii PPC, stiind ca aceste detalii pot face diferenta dintre o afacere cu potential si o afacere care isi exploateaza potentialul la maximum.

 

Asadar, privind in spate, am fost uimita sa constat ca persoana indecisa, tematoare si fara cunostinte avansate, a avut curajul sa incerce si, in final, sa depuna planul de proiect pentru care este dispusa sa faca sacrificii si sa se aventureze pe un taram necunoscut, dar extrem de atractiv: antreprenoriatul.

 

Poate multi dintre voi se vor gandi ca aceasta este inca o poveste utopica despre solutii miraculoase pentru a obtine viata la care ati visat. Ei bine, nu este nici pe departe! Procesul crearii de la zero a unei afaceri nu a presupus, in niciun moment, un program de lucru lejer, presarat cu vacante exotice, ci nopti intregi de munca pentru a construi un plan de afacere perfect, pus la punct, care sa poata obtine finantarea mult dorita. Acum nu imi mai ramane decat sa astept afisarea dosarelor acceptate si sa imi vad visul implinit!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *