Tot ce trebuie sa stii despre pompele pentru apa uzata

Cei care locuiesc la casa stiu probabil ca este necesara utilizarea unei pompe ce include un sistem exterior capabil sa previna infiltrarea umezelii in pereti, lucru ce ar duce inevitabil la aparitia mucegaiului sau alte evenimente nedorite. In vederea instalarii unor astfel de echipamente, este necesar sa nu lipseasca din dotare tevile de drenaj, ce sunt legate la putul de scurgere sau la basa, dupa caz. De dorit ar fi sa alegi pompa de apa uzata care include si un indicator de nivel.

Tipuri de pompe submersibile pentru ape murdare de suprafata

Este necesar ca drenajul acestui tip de apa sa fie realizat la distante cat mai mari fata de spatiile in care este intrebuintat. Pentru eficienta sporita, trebuie sa te orientezi dupa acele pompe cu trecerea de 30 – 35 mm. Trebuie sa te astepti si la deseuri precum ramuri, frunze sau diverse impuritati, atunci cand alegi pompa.

Cand vine vorba despre o toaleta sub cota de canalizare, trebuie sa ai in vedere alegerea unei pompe cu tocator sau a uneia de WC. Lipsa sistemului de canalizare sau faptul ca locatia este mai jos de nivelul strazii nu ar trebui sa reprezinte o piedica in instalarea pompei. Un model lateral iti va fi de folos in acest caz, insa poti sa te orientezi si dupa alt tip de pompa, dupa nevoie. Spre exemplu, daca vei accesa pagina shop-einstal.ro vei descoperi o colectie destul de diversificata de astfel de dispozitive. Vezi aici mai multe modele de pompe cu tocator si cu siguranta unul dintre acestea se va plia pe nevoile tale.

Cel mai bine este sa ai in vedere un model care sa poata ridica apa uzata la inaltimea necesara pentru a o impinge apoi spre canalizare. Poti sa mai legi la acest sistem de evacuare si alte aparaturi, precum dusul, masina de spalat, elementele din bucatarie, dar si sifonul de pardoseala. Ai grija insa ca rolul acestor pompe este de a pompa doar apa murdara, fiind mereu necesara intrebuintarea unui rezervor colector.

Stii ca ai nevoie de o pompa de urgenta pentru apa uzata atunci cand este vorba despre o zona mai joasa, ce prezinta si averse bruste sau masive, care ar putea sa inunde subsolul. In acest caz poti sa alegi o pompa de basa, pe care sa o ai mereu la indemana in astfel de situatii urgente.

In cazul in care trebuie sa folosesti o pompa pentru a goli piscina, rezervorul sau chiar helesteul, atunci trebuie sa optezi pentru una special destinata acestui scop. Un astfel de dispozitiv portabil iti va fi de real folos in acest sens. Daca vei alege unul care include functionare automata, ai grija ca acesta sa aiba un flotor conectat. Rolul acestuia este de a opri sistemul atunci cand nu mai exista apa.

Ca sa ai garantia ca instalezi pompa corespunzator, asigura-te ca modelul ales este dotat cu un sorb ce are menirea de a preveni patrunderea unor obiecte solide, de mari dimensiuni, in cadrul pompei.

Cel mai bine este sa alegi o pompa portabila si mica, precum sunt diversele modele de pe site-ul shop-einstal.ro pentru a beneficia de fiabilitate si flexibilitate intr-un mod confortabil. Asadar, vezi aici mai multe modele de pompe cu tocator sau orice alt model ai nevoie, la preturi accesibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *