Ai strans bani de-a lungul timpului? Iata cum ii poti investi!

Perioada de criza a trecut demult, asa ca romanii isi doresc tot mai mult sa investeasca banutii castigati din greu si economisiti. Daca pana acum strangeau bani pentru zile negre, in ziua de astazi incearca sa-i foloseasca pentru a se dezvolta profesional, sa isi deschida o afacere personala, dorindu-si sa scape de joburile stresante sau sa-si faca asigurari de sanatate, de viata. Pe de alta parte, altii constientizeaza importanta investitiilor facute in studiile copiilor.

Banii nu mai sunt tinuti la saltea de ceva timp, ei incep a fi rulati, spun specialistii. Chiar daca oamenii obisnuiti isi tin in banci castigurile, exista si persoane care realizeaza ca investirea lor le poate dubla sumele de bani in cativa ani si ca trebuie sa invete cum sa obtina profit de pe urma lor.

Iata cateva metode de a-ti investi banii:

  1. Cunoasterea limbilor straine a devenit in ziua de astazi absolut necesara intr-o societate in care toata lumea trebuie sa stie cel putin limba engleza, universala pentru ca reuseste sa devina un liant intre toate popoarele Pamantului. A invata acasa limba lui Shakespeare poate parea destul de greu, dar un profesor poate demonstra cat de usor este. De aceea, daca ai copii si vrei ca acestia sa aiba un viitor bun, poti afla mai multe detalii pe site despre cursurile organizate pentru juniori de catre Shakespeare School. Fara indoiala, nu vei regreta alegerea facuta!
  2. Multi considera ca banii pot fi investiti in ceva palpabil, ca de exemplu o casa, a carei valoare poate creste in timp. Esti interesat de o astfel de investitie? Atunci intra si vezi ofertele cele mai interesante in acest sens. De multe ori insa valoarea nu va creste, asadar o buna miscare ar fi inchirierea ei ulterioara, ceea ce aduce un venit substantial si constant.
  3. Depozitele bancare nu sunt neaparat o solutie viabila, mai ales ca dobanzile sunt extrem de mici, uneori oamenii plangandu-se de faptul ca ajung sa puna o suma de bani in banca si apoi sunt nevoiti sa plateasca in plus pentru comisioane diverse (ceea ce duce la economii pe minus). O idee geniala este investirea banilor la Bursa, adica o sursa frumoasa de castig, dar nu toata lumea poate face acest lucru fara o documentare foarte serioasa.
  4. Bijuteriile au ramas o modalitate perfecta pentru a conserva economiile romanilor. Aurul si pietrele pretioase sunt foarte scumpe acum si, probabil, vor fi si in viitor, mai ales daca cele cumparate sunt de buna calitate. Revandute vor aduce, cu siguranta, un venit in plus intregii familii.
  5. Operele de arta contemporane nu sunt o idee foarte buna de investitie. Unii artisti reusesc sa aiba un nume in viitor, iar statuile si picturile lor sa ajunga sa coste zeci sau sute de mii de euro, dar cei mai multi vor ramane vesnic anonimi. Pana la urma nu toti sunt Leornardo da Vinci sau Rafael Sanzio! Pentru a nu risca in acest sens, ar fi bine sa cumperi o opera celebra pentru ca valoarea ei va creste de la an la an.

 

Asadar, banii trebuie rulati, inmultiti, in asa fel incat viitorul sa fie mult mai bogat decat trecutul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *