Cum să personalizezi tortul în funcție de ocazie

Trăim în vremuri în care deserturile clasice au devenit doar niște amintiri nostalgice. Cine își mai așteaptă invitații, în ziua de astăzi, cu prăjituri sau torturi precum diplomat, doboș, Carpați, amandine, savarină, cremșnit, ecler, buturuga sau cabana? Deserturile de odinioară au fost demult date uitării de către gospodine, iar acum, indiferent că este vorba de o petrecere sau de o sărbătoare, pe orice masă găsești prăjituri și torturi inovatoare, care mai de care mai ieșite din comun.

Iar asta pentru că industria deserturilor a evoluat într-atât încât acum cofetarii crează mai mult decât ceva dulce; crează adevărate opere de artă.

Astfel, la fiecare ocazie specială din viață trebuie să te asiguri că ai și un tort pe măsură. Toți invitații se așteaptă la un desert cât mai inedit, în special din punct de vedere vizual. Iar asta înseamnă că tortul tău trebuie să fie, într-un fel sau altul, personalizat.

Cum să alegi tema tortului?

Cum spuneam, cofetarii din ziua de astăzi sunt specializați în crearea unor adevărate opere de artă care nu doar că arată într-un mare fel, ci sunt de-a dreptul savuroase. Astfel, majoritatea vor știi cum să-ți personalizeze tortul exact așa cum îți dorești. Tot ce ai tu de făcut este să alegi tema, iar acest lucru nu este chiar atât de complicat! Iată câteva sfaturi care te pot ajuta, în funcție de tipul ocaziei pentru care ai nevoie de tort:

  • Aniversare sau onomastică

În cazul unei zile de naștere sau a zilei de nume, posibilitățile alegerii unei teme pentru personalizarea tortului sunt extrem de variate. În funcție de vârsta și pasiunile sărbătoritului, poți alege dintre mii de teme.

  • Pentru cei mici

De exemplu, dacă este vorba de petrecerea copilului, cele mai reușite torturi sunt cele personalizate cu unul dintre personajele lui preferate din povești sau desene animate. Minnie și Mickey, Tom și Jerry, Prințesa Elsa, SpongeBob sau Winnie the Pooh sunt doar câteva dintre personajele îndulcite și savurate de cei mici la orice petrecere!

  • Pentru el

Dacă, în schimb, este vorba despre ziua soțului, cea mai bună alegere în privința personalizării tortului poate fi hooby-ul lui preferat. Astfel, cu siguranță, se va bucura dacă va primi un tort în forma unei mingi de fotbal, sau în forma unui aparat foto, a unei table de șah sau orice altceva l-ar caracteriza.

  • Pentru ea

De asemenea, posibilitățile sunt nenumărate și dacă este vorba despre petrecerea unei femei! Alege un tort în forma unui buchet de trandafiri, a unei măsuțe de machiaj, a unei poșete trendy sau a unor pantofi cu stil și, negreșit, o vei surprinde plăcut!

În plus, tot în cazul aniversărilor și a onomasticilor, torturile pot fi personalizate chiar cu fotografia sărbătoritului, ori cu teme în funcție de zodia acestuia sau cu diferite mesaje.

  • Ocazii romantice, pentru cupluri

Fie că este vorba despre aniversarea căsniciei sau împlinirea unui număr de ani de când v-ați cunoscut, ori că sărbătoriți Ziua Îndrăgostiților sau Dragobetele, aveți nevoie de un tort personalizat cu o temă specifică acestei ocazii. Astfel, inimioarele, florile, fundițele și ursuleții pot fi perfecte pentru tortul pe care îl doriți.

  • Petrecerea de la birou

Organizată cel puțin o dată pe an, petrecerea de la birou trebuie să aibă un tort mare, suficient pentru întreaga echipă! Iar un tort atât de mare oferă posibilitatea decorării lui cu tot felul de teme – de la poza voastră de echipă, la logo-ul firmei și diferite simboluri care să facă trimitere la activitățile pe care le desfășurați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *