De unde vine inspiratia pentru cei mici

De curand sora mea s-a intors acasa cu locul 1 la un concurs de creatii organizat de scoala la care se afla cu ocazia sarbatoririi a treizeci de ani de cand este infiintata. Atunci cand am intrebat-o ce anume a ajutat-o sa castige mi-a raspuns: „Putina inspiratie si niste adezivi profesionali pentru tuburi.” Am zambit si recunosc ca am intrebat-o deoarece am fost surprinsa de vestea pe care mi-a dat-o. Nu de putine ori era dezamagita ca are de realizat anumite desene pentru scoala, iar ea nu se pricepe absolut deloc la desen. Imi amintesc ca exact la fel eram si eu, la fel de nervoasa atunci cand mi se cerea sa desenez ceva deoarece nu imi iesea absolut nimic in acesta directie. Ii vedeam pe colegii mei cum reusesc sa deseneze personaje umane atat de bine cu un efort minim, in timp ce daca ar fi existat in viata reala oameni cu infatisarile pe care reuseam eu sa le surprind, lumea ar fi fost foarte urata si ne-am fi speriat in continuu unii de ceilalti.

Talentul la desen n-a rasarit nici in mainile surorii mele si a trecut prin aceleasi probleme prin care am trecut si eu. O incurajam de fiecare data demonstrandu-i ca mainile mele sunt la fel de strambe ca si ale ei si chiar scoteam din dulapuri desenele mele din scoala si ne amuzam impreuna. Insa in ziua in care a ajuns acasa cu diploma pe care scria locul I a fost foarte fericita si mandra de realizarea ei.

Din ziua in care profesoara le-a povestit despre concursul pe care scoala lor urma sa il organizeze, sora mea s-a apucat de treaba. Tema era sa realizeze o creatie inedita, o creatie artistica din materiale neobisnuite cu care sa participe la concurs. Ne-a spus tuturor din casa inca de la inceput de concurs si ne-a rugat sa pastram de fiecare data acele role de carton de la hartie igienica sau de la prosoapele de bucatarie fara sa le mai aruncam la gunoi si sa le depozitam intr-un loc anume. Ii place foarte mult sa ne faca surprize si a lucrat la creatia ei cateva zile in garaj fara sa ne-o arate, cu promisiunea ca o vom vedea dupa ce afla rezultatele concursului. Vestea pe care ne-a dat-o in ziua aceea a fost surprinzatoare, insa cu adevarat spectaculoasa a fost creatia ei care se aseamana foarte mult cu cea din imagine. Din acele role de carton a reusit sa dea nastere unor mici veioze in forma de casute, decorate extraordinar care i-au adus mandria locului 1 la acel concurs. Nici nu te astepti de unde vine inspiratia pentru cei mici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *