Tot ceea ce trebuie sa stii despre cititorul de coduri de bare

Nu doar codurile de bare utilizate in industrie difera ci si cititoarele de coduri de bare utilizate pentru citirea acestora. Avand in vedere acest lucru, in continuarea acestui articol voi prezenta cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii in cazul in care vrei sa achizitionezi un cititor coduri de bare de pe  itDepot.ro.

Tehnologia pe care o utilizeaza cititorul de coduri de bare este primul lucru pe care trebuie sa il stii in momentul in care doresti achizitionarea unui astfel de dispozitiv. In functie de acest criteriu, pot fi achizitionate urmatoarele tipuri de cititoare coduri de bare.

Cititorul de coduri de bare tip stilou este cel mai popular tip de cititor de coduri de bare. Popularitatea acestui dispozitiv se datoreaza in primul rand pretului scazut cu care este comercializat precum si rezistentei acestuia in citirea etichetelor generate de catre imprimanta de etichete.

Foarte practic este si cititorul de coduri de bare cu laser, un alt tip de cititor cod bare ce poate fi achizitonat. Spre deosebire de cititorul de coduri de bare tip stilou, cel cu laser permite citirea codului de bare indiferent de gradul de inclinare al cititorului de coduri de bare.

Cititorul de coduri de bare de tip CCD precum si cititorul de coduri de bare cu led sunt alte doua tipuri de cititoare de coduri de bare ce pot fi achizitionate in momentul de fata de pe piata de profil.

Nu doar tehgnologia utilizata in conceperea cititoarelor de coduri de bare trebuie avuta in vedere ci si tipul de carcasa pe care il folosesc acestea. In functie de acest criteriu, pot fi achizitionate urmatoarele tipuri de cititoare de coduri de bare:

  • cititorul de coduri de bare fix este destinat utilizarii in mediul industrial deoarece acesta ofera posibilitatea de a identifica produsele de pe banda de productie.
  • cititorul de coduri de bare automat ofera cea mai mare viteza de procesare a informatiilor dintre cititoarele de coduri de bare existente in momentul de fata pe piata de profil.
  • cititoarele de coduri de bare tip PDA, stilou si cele manuale sunt cele mai populare in industria comertului deoarece ofera foarte multe avantaje.

Acestea sunt in concluzie lucrurile pe care trebuie sa le stii atunci cand esti in cautarea unui cititor de coduri de bare astfel incat sa alegi modelul care se potriveste cel mai bine nevoilor pe care le ai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *