3 obiceiuri gresite la care am renuntat in ingrijirea parului

Pentru femei, parul este unul dintre cele mai importante aspecte de care se ingrijesc inainte de a iesi din casa, fie ca este vorba de a merge la serviciu, de a merge la cumparaturi sau chiar la un eveniment. Ne folosim de un balsam de par de calitate, de un sampon potrivit pentru tipul nostru de par si incercam sa il ferim pe cat posibil de produse care ne distrug sau ne degradeaza parul. Si totusi, se intampla regulat ca atunci cand avem nevoie de o coafura frumoasa si rezistenta, parul sa o ia in toate directiile si sa nu se lase dupa voia noastra. Si mai mult decat atat, ne face oarecum in ciuda atunci cand intr-o simpla zi de sambata pe care o petrecem in casa facand curatenie avem o coafura asa cum ne doream cu alte ocazii.

In ultimul an mi-am concentrat atentia intr-o masura mai mare pe ingrijirea parului asa cum nu am facut pana acum. Am inceput prin a ma gandi la ritualurile mele de ingrijire a podoabei capilare pornind de la samponare, spalare, clatire, pieptanare si coafare. Iar in urma acestui exercitiu de constientizare a grijei pe care o port fata de acest aspect au rezultat cateva obiceiuri pe care le frecventam de ani de zile.

Mai intai, inca de cand eram mica, indiferent de lungimea parului pe care o aveam, de fiecare data imi samponam parul de doua ori. La prima spalare puneam o cantitate mai mare de sampon pe par pentru a indeparta stratul de impuritati, iar la a doua, de cele mai multe ori, era nevoie de o cantitate mult mai mica. In acest mod simteam eu ca parul meu este curat. Insa, dupa ce am citit despre ingrijirea corecta a parului am aflat ca ma foloseam de un obicei de acum cateva sute de ani cand femeile isi spalau parul de doua ori deoarece produsele erau de proasta calitate, iar pentru rezultate bune era nevoie de repetarea procesului. Datorita proprietatilor si calitatii sampoanelor de acum, nu mai este nevoie de acest lucru. Asa ca primul obicei la care am renuntat a fost sa imi samponez parul de doua ori.

Apoi, fara sa cunosc beneficiile folosirii unui balsam de par, am omis acest produs din ritualul meu foarte multa vreme. Fiind usor cret, parul meu era chinuit de fiecare data cand incercam sa il descurc dupa spalare. Insa introducerea balsamului in ingrijirea parului a fost cu adevarat un pas important si mi-am dat seama ca balsamul este potrivit pentru orice fir de par asa cum este crema hidratanta pentru piele. In cele din urma, cel de-al treilea obicei prost pe care il aveam era legat de pieptanare. Atunci cand faceam acest lucru, periam parul de la radacina spre varfuri si sfarseam prin a ramane cu peria plina de fire rupte. Insa corect este sa iti descurci firele de par incalcite de la radacini si pe urma sa il periezi in intregime. Cu mai multa atentie de acum incolo, imi samponez parul o singura data, folosesc balsam de par, iar pieptanarea o fac, mai intai, la radacina. Trei schimbari au condus la un aspect cu totul diferit al parului meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *